Hedef İmam-Hatip

Hedef İmam-Hatip

Halkbank Genel Müdürü'nün evindeki paranın, İHL'ye bağış olduğunu telefon dinleyerek tespit eden savcı, operasyonun zamanlamasını buna göre ayarladı. Fatih Belediye Başkanı da İmam Hatipli öğrencilere tahsis ettiği yurt nedeniyle suçlanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 14 ay boyunca yürütülen ve 17 Aralık'ta aralarında iş adamları, bürokratlar ve üç bakanının oğlunun da bulunduğu 81 kişinin gözaltına alındığı 3 ayrı rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda basına servis edilen görüntüler arasında en çarpıcı olanı gözaltına alınan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evindeki ayakkabı kutularından çıkan 4.5 milyon dolardı. Genel Müdür Aslan, savcılık ifadesinde paranın 'Makedonya Balkan Üniversitesi ve Osmancık'ta İmam Hatip Lisesinin yapımında kullanılmak üzere toplanan bağışlar olduğunu ve ilgili yerlere gönderileceğini' söyledi. Aslan'ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen de, 'Süleyman Bey'in ifadesindeki gibi bu paralar bağış paralarıdır. Bunların delilleri sabit ve savcılığa sunduk' ifadesini kullandı. Savcılık yaptığı teknik ve fiziki takipte, İmam Hatip için toplanan paranın Genel Müdür Aslan'ın evine geldiğini tespit ettiği zaman operasyon düğmesine bastı ve görüntüler de medyaya servis edildi. İmam Hatip'i hedef alan operasyonda yine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e yöneltilen ve basında da yer alan iddiaya göre; Mustafa Demir, İmam Hatip'liler tarafından kurulan TÜRGEV'e yurt sağlamakla suçlandı.
 
Hepsinin makbuzu bulunuyor
 
Polisin gözaltına alınanların evlerine yaptığı baskın görüntüleri soruşturmanın gizliliğine karşın bazı basın organlarınca an be an yayınlanırken, en dikkat çekici görüntü Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evindeki ayakkabı kutularından çıkan 4.5 milyon dolar oldu. Paraya ilişkin komplo teorileri medyanın manşetlerini süslerken, sözkonusu paraların İmam Hatip için toplandığı bizzat savcı tarafından da bilinmesine rağmen basıkın yapıldığı öğrenildi. Halkbank Genel Müdürü Aslan evinde bulunan 4.5 milyon dolara ilişkin savcılık sorgusunda paranın yardımseverlere ait olduğunu söyledi. Paranın tamamının Makedonya'da Balkan Üniversitesi ve Osmancık'ta İmam Hatip Lisesi'nin yapımında kullanılacağını ve paranın yardım severlerden toplandığını belirten Aslan, 'Paraları onlara gönderecektim' dedi. Aslan'ın avukatı ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen de, paranın tümünün makbuzlu bağış olduğunu söyledi. Avukat Şen, 'Süleyman Bey ifadesini verdi. Bu paraların hepsi bağış için toplanmıştır. Bunların delileri sabit ve savcılığa da sunuldu. Korkumuz yok' dedi.
 
Para eve, polis baskına
 
STAR'ın ulaştığı bilgilere göre; savcılık, dinlediği telefon kayıtlarından İHL için para toplandığını bilerek, toplanan paranın Genel Müdür Aslan'ın evine ulaştığını tespit ettiği anda operasyon düğmesine bastı. Gizli yürütülen soruşturmanın görüntülerinin gazete, televizyon ve internet sitelerinin manşetlerini süslemesiyle de İmam Hatip'ler için toplanan para bir anda rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun simgesi haline getirildi.
 
İHL sözünü iftarda verdi
 
HALKBANK Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın, memleketi Osmancık'a bir İHL yaptırma sözü verdiği ortaya çıktı. Ramazan'da Halk Bankası Osmancık Şubesi'nin verdiği iftara katılan Aslan, 'Osmancık İHL mezunuyum. Okulun durumunu biliyorum. Yenisinin yapılması için yardımda bulunacağım' dedi. Osmancık Belediye Başkanı'ndan kendisine bir proje gönderilmesini isteyen Aslan, bünyesinde pansiyon ve spor salonu bulunan İHL yaptırmak için girişimde bulundu.