'Hedef Hamas'ın Yok Edilmesi'

'Hedef Hamas'ın Yok Edilmesi'

Kaçırıldıkları iddia edilen 3 İsrail askeri için operasyon yürüten İsrail'in Maliye Bakanı hedefi açıkladı: Yerleşimcileri bulmak, Hamas'ı yok etmek, ulusal birlik hükümeti kurulmasını engellemek.

İsrail, geçen hafta Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaçırıldığını iddia ettiği üç Yahudi yerleşimci( siyonist asker) için yürüttüğü operasyon kapsamında ek tedbir kararı aldı. Maliye bakanı ise operasyonun hedefinin sadece yerleşimcileri bulmak olmadığını söyledi.

İsrail Kanal 2 televizyonuna konuşan Yair Lapid, operasyonun üç hedefi olduğunu söyledi. Lapid hedefleri "Kaçırılan "üç yerleşimci" (siyonist asker) gencin bulunması, Hamas'ın yok edilmesi ve Filistin ulusal birlir hükümetinin kurulmasını engellemek" olarak sıraladı.

Ramazan ayının yaklaştığına dikkat çeken Lapid, Batı Şeria ve El Halil kentlerine yönelik iyi planlanmış, kapsamlı bir bir askerî operasyon yapılması gerektiğini söyledi. Bu operasyon sonucunda yeni bir ayaklanma beklemediğini vurguladı.

İsrail 12 Haziran'da Batı Şeria'da kaybolan "üç yerleşimcinin" (SİYONİST ASKER)  bulunması için operasyonun kapsamını genişletti.

Yollara ve otoparklara güvenlik kamerasa ıyerleştirmek için yaklaşık bir milyon dolarlık bütçe ayrıldı.

Özel güvenlik birimlerinin arama yapması için de ilave eleman alınacak.

İsrail kaçırıldığını iddia ettiği yerleşimciler konusunda Filistin yönetimini sorumlu tutuyor.

Parlamento bu kişilerin bulunması için orduya askerî operasyon dahil geniş yetkiler vermişti.