HDP'den Atatürk'e Övgüler

HDP'den Atatürk'e Övgüler

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Mustafa Kemal Atatürk'e ve annesine yapılan hakarete ilişkin...

DP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kerestecioğlu, bir televizyon programında Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan ve soruşturma konusu olan hakarete ilişkin şöyle konuştu:

"Politik söylemin, eleştirinin hakaretle bağdaşmadığını düşünüyorum. Bizim söylemlerimizde hakaret yer alamaz. Hele Türkiye'de yüz binlerce insanın saygı duyduğu ve kurucusu olarak kabul ettiği bir lidere böyle bir hakaret ve özellikle de cinsiyetçi söylemler üzerinden, annesi üzerinden böyle bir hakarette bulunmak hiçbirimiz için kabul edilebilir değildir. Biz politik eleştirinin adabına göre doğru dürüst yapılmasından yanayız. Bu hangi cenahtan olursa olsun, kim tarafından yapılırsa yapılsın böyle yapılması gereken bir şeydir. Atatürk'ün annesine karşı da böyle yapılması gerekir. Söylenen şey kadınlar olduğunda erkekler tarafından ortam başka bir söyleme dönüşmekte. Bütün bu bilinçaltı ve bilinç üstü her türlü algı ortaya çıkmakta. Biz özellikle de bu cinsiyetçi söylemi reddediyoruz."