HDP'den Ak Partiye Tehdit

HDP'den Ak Partiye Tehdit

HDP grubu dün Meclis'te yaşanan kavgasının ardından konuştu. Dün kafasından yaralanan Ertuğrul Kürkçü de o anları anlattı.

Öncelikle HDP'li Pervin Buldan İç Güvenlik Paketiyle ilgili açıklama yaptı. Buldan yeni yasayı "Yurttaşı değil devleti koruytan darbe yasası" olarak değerlendirip eleştirdi. O konuşmasan satır başları şöyle;

* Türkiye karanlık döneme girecektir. 

* Bu yasaya neden ihtiyaç duruyor. Demeki ki hükümet barış konusunda da ciddi değil. Çözüm sürecini ve barışı tehlikeye sokuyor. AK Parti süreci bitirmek mi istiyor?

* Meclis Başkanvekili'nin tavrı ibret verici. Kadın vekiller darp görürken sessiz kalması tarihe geçecek. 

* Kendine güvenen hükümet böyle bir ortaçağ yasasına güvenmez. 

* Israr edilirse bu paket hükümeti götürecektir.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ: KADIN VEKİLE YUMRUK ATACAKTI

Kürkçü Meclis'te yaşanan kavgasyı şu sözlerle anlattı;

* Aslında kaskımla geldim. Bisiklete binerken kullanıyordum ama artık Meclis'e de bununla gideceğim. Bunu kara mizah olsun diye de söylemiyorum. Dün gördüğümüz tablo dönüm noktasından geçtiğimiz düşüncesine inandırdı. Mustafa Elitaş bizim kötü insanlar olduğumuz anlatmaya çalışacaktır.

*  Dünkü tablo bizim için dönüm noktasıdır.


Meclis'te gergin gece! Beş vekil yaralandı
GALERİ
* AK  Parti grubu, Meclisi Başkanvekili'ni baskı altına aldı.

* Kürsü önüne geldiklerinde bir erkek vekilin darp ederek kendine yol açmaya çalışmasının üzerine ortalık karıştı. Darp edileren kadın vekillerimize yardım etmeye çalıştık.

* Oktay Saral isimli bir milletvekili bir kadın vekile yumruk atarken onu engelledim ve yumruk benim kafama geldi. Tokmakla saldıran da oydu.