"HDP'de Öcalan Rahatsızlığı Var"

"HDP'de Öcalan Rahatsızlığı Var"

The Economist dergisi, silahsızlanma çağrısının bazı HDP'liler tarafından "Öcalan elimizi zayıflattı" yorumlarına neden olduğunu yazdı.

8 Şubat'ta Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısını değerlendiren The Economistdergisi, Öcalan'la devlet arasında yıllardır devam eden barış görüşmelerinin sonunda meyve verme ihtimalinin olduğunu söyledi.
Öcalan'ın "Barışa her zaman olduğundan daha yakınız" ifadesini hatırlatan TheEconomist, yıllarca karla kaplı Kandil dağlarını bombalayan Türklerin artık petrol arama gibi farklı bir operasyon düşüncesinde olduğunu yazdı.
BAZI HDP'LİLERE GÖRE ÖCALAN ELLERİNİ ZAYIFLATTI

Dergiye göre, Öcalan'ın silah bırakma çağrısının zamanlaması bazı HDP'li yetkilileri rahatsız etmiş durumda. Silah bırakma çağrısının ellerini zayıflattığından şikayet edenHDP'liler, Öcalan'ın, tartışmalı güvenlik paketinin rafa kaldırılması şartı ile silah bırakma çağrısı yapması gerektiğini vurguladıklarını yazdı. TBMM'de bir kısmı kabul edilen güvenlik paketine başta HDP olmak üzere, muhalefet partileri karşı çıkıyor. TheEconomist'e göre, güvenlik paketi ile hükümet, Kürtlerin Meclis dışında kalması halinde muhtemel sokak gösterilerini bastırması için ellerini güçlendirdiğini yazdı.