'HDP Yahudi Lobisiyle Görüştü'

'HDP Yahudi Lobisiyle Görüştü'

HDP'den istifa eden avukat Mir Sedrettin Karahan "HDP heyeti, 'İftira ve Karalamaya Karşı Mücadele Birliği' adlı Yahudi lobisiyle görüştü. Bu lobi, İsrail’in önemli bir finans lobisidir'' dedi.

HDP üyeliğinden istifa eden avukat Mir Sedrettin Karahan, "HDP heyeti, 'İftira ve Karalamaya Karşı Mücadele Birliği' adlı Yahudi lobisiyle görüştü. Bu lobi, İsrail’in önemli bir finans lobisidir. Böyle bir lobiyle bir partinin görüşmesinin amacı ne olabilir?" dedi. 

Karahan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, HDP'nin bir süre önce gerçekleştirdiği Amerika ziyaretinde önemli bir görüşme yaptığını savundu.

"HDP heyeti, 'İftira ve Karalamaya Karşı Mücadele Birliği' adlı Yahudi lobisiyle görüştü. Bu lobi, İsrail’in önemli bir finans lobisidir. Böyle bir lobiyle bir partinin görüşmesinin amacı ne olabilir? Bunu kim organize edebilir? Bu, Paralel Yapı'nın Yahudi lobisiyle olan ilişkilerini ve bu görüşmeyi bu yapının ayarladığının açık bir göstergesidir. Bu görüşmeden sonra DAEŞ eylemler yapmaya başladı. DAEŞ'in kurucu Mossad yani İsrail'dir" diyen Karahan, böyle bir ortamda bir siyasi partinin böyle bir lobiyle görüşmesinin manidar olduğunu vurguladı.

'Paralel Devlet Yapılanması Kürt sorununun çözümünü engelleyen adımlar attı'

Karahan, Paralel Devlet Yapılanması'nın, Kürt sorununun çözümünü engelleyen adımlar attığını ve reformları engellemeye çalıştığını söyledi. 

Karahan, "MİT ve KCK operasyonları bunun en önemli göstergesidir. İttihat Terakki uzantısı olarak gördüğü bu yapıyla HDP ittifak yaptı ve ardından ortaklaşa ülkeye karşı eylemlere giriştiler. Şırnak'ta bir cenazenin zırhlı aracın arkasından sürüklenmesi ve bunun servis edilmesi de bunun bir parçası. Bundan sonra da bu yapının ortaklığıyla böyle eylemler yapılacaktır. Bunun temelinde tamamen hükümeti zora sokacak politikalar yapmak vardır" ifadesini kullandı.

Karahan, hükümetin DAEŞ'e yardım ettiği iddialarının da bunun bir parçası olduğunu savundu. Karahan, HDP"nin Çözüm Süreci'nde tek aktör olmak istediğini, bunu "HDP'nin samimiyetsizliğinin göstergesi" olarak değerlendirdiğini aktardı.