HDP: Taşları Bağlayıp Köpekleri Serbest Bırakma Yasası

HDP: Taşları Bağlayıp Köpekleri Serbest Bırakma Yasası

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: Bütün Türkiye halklarını karanlık bir koridora sokuyorlar ucu sonu belli olmayan. 'Güvenlik' paketi taşları bağlayıp köpekleri serbest bırakma yasasıdır

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin Meclis grup toplantısında konuştu, Yüksekdağ'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

- Başbakan'a sesleniyorum, Güvenlik Paketi'ni çekmek için daha bir haftanız var. Bu bir haftada çok iyi düşünün, tartışın, önünü, sonunu iyi hesaplayın ve demokratik kesimlerin muhalefetini dikkate alın, paketi geri çekin. Tek adam diktatörlüğüne dayanan sistemin kabul görmeyeceğini bildikleri için, kendi güvenlikleri için pakete ihtiyaç duyuyorlar. 

- Bütün Türkiye halklarını karanlık bir koridora sokuyorlar. Ucu sonu belli olmayan. 'Güvenlik' paketi taşları bağlayıp köpekleri serbest bırakma yasasıdır. Bir emniyet müdürü "Biber gazından ölen yok" diyor, e tabi yalandan kim ölmüş? Saray'daki sigaranın zararlarıyla uğraştığı kadar, biraz da biber gazı ve merminin zararlarıyla uğraşsın. Berkin'in annesini yuhalatmak serbest, katillerini korumak serbest, protesto etmek için pankart açmak mı yasak?


- Sorumluluk ve suçlarını muhalefet partileri uğraşmasın işlerine baksınlar iktidara baksınlar HDP ile uğraşarak partimiz hakkında çeşitli sataşmalar yolu ile uğraşmaktan politika üretemiyorlar. HDP'yi hedefleyen her engelleme çabası AKP 'ye destek vermek ve güçlendirmektir. 

- Artık bizim açımızdan ne baraj ne de başka engeller tartışma konusu değildir. Parti Meclisi'mizde bu kararlığımızı yeniden teyit ettik ve seçime HDP olarak katılarak sözümüzü tutacağız. Artık Türkiye toplumu bir değişimin eşiğindedir. Bütün Türkiye halklarının, bütün kesimlerin demokratik siyasete katılacağı kanalları açacağımız en önemli kanaldır HDP. Artık Türkiye toplumunun bilinci özgürleşti. Türkiye toplumuna baktığınızda bunu göreceksiniz. HDP Türkiye halklarının övgüsüne mazhar oluyor. HDP'yi bir bölgeye sıkıştıramıyorlar. Değişmemekte ısrar eden siyaset ve iktidar yerinde sayabilir ama Türkiye halkları yerinde beklemeyecek Türkiye halklarının bilinci özgürleşti ve HDP ile yürüyecek.

- Biz yerel meclislerle ve yerel yönetimlerle güçlendirilmiş bir parlamenter sistemin inşası için mücadele edeceğiz. Bize diyorlar ki 'ya başkanlık sistemi ya da eskimiş bu parlamenter yapı' biz ikisine de mecbur değiliz biz yeni bir demokratik model oluşturulacağını biliyoruz. İşte bu model hayata geçtiğinde kimse köylüler hakkında karar veremeyecek kimse işçinin grevini yasaklayamayacak kimse halklarımızın söz söyleme ve karar alma hakkını kendisinde göremeyecek.
 

Güvenlik yasası dedikleri, AKP'nin ve sarayın güvenliğini sağlama yasasından başka bir şey değildir.