HDP Siyasetinin 'Paralel'le İlgisi Var

HDP Siyasetinin 'Paralel'le İlgisi Var

Başbakan Davutoğlu, "HDP'nin yıkıcı siyasetiyle paralel yapı arasında ilişkiler var. Kimlerle temas içinde olduklarını çok iyi görüyoruz." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin yıkıcı siyasetiyle "paralel yapı" olarak nitelendirdiği grup arasında bir irtibat tespit ettiklerini söyledi. 

Davutoğlu, Kanal 24'teki canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplarken, "HDP'nin yıkıcı siyasetiyle paralel yapı arasında ilişkiler var. Kimlerle temas içinde olduklarını çok iyi görüyoruz." dedi. 

Davutoğlu şöyle konuştu: Açık ve net ifade ediyorum. Bu bir kanaat ve izlenim değil. HDP için de bu bir sınav. Neden Demirtaş'ın bazı seyahatler sonrası bir renk değişimi içine girdiğini de herkesin sorgulaması lazım. HDP'nin de KCK operasyonları yapıldığı dönemde yürüttüğü yaklaşım ile şimdi paralel yapıyla girdikleri ilişkiyi doğru anlamaları lazım.

Türkiye'nin belli yerlerini dolaşıp barış güvercini gibi konuşacaksınız ama dönüp PKK'ya 'niye silahları bırakmıyorsun, ben burada siyaset yapıyorum' demeyeceksin. Olmayacak olan şey bu. Bu iki yüzlülükle Türkiye'de siyaset yapılamaz.

Ağrı'daki olay tekerrür ederse bir an bile tereddüt etmeden aynı tedbiri yine alırız. Ben ilgili bütün güvenlik birimlerinden bilgi aldım. Bir şey konuşuyorsak bunun bir karşılığı var. Birisi ağaç dikme şenliği yapıyoruz dediği sırada dağdan herhalde oyuncak silahlarla değil, silahlarla birileri iniyor, o şenliğe geliyor ve bu barışçıl oluyor ama orada halka baskı yapılmasını engellemek isteyen askerimizin oraya gitmesi bir provokasyon oluyor. Öyle mi?

Bu ülkede siyaset yapacaklarsa bilsinler ki bu ülkenin her santimetrekaresinde bizim askerimiz, emniyetimiz güvenliği sağlar. Bunun için kimseden izin almaz. Yapmazlarsa biz hesap sorarız.