HDP Selahattin Demirtaş'ı Bekliyor

HDP Selahattin Demirtaş'ı Bekliyor

HDP'lilerin beklentisi Selahattin Demirtaş'ın eşbaşkanlığa geri dönmesi. Figen Yüksekdağ konusunda ise partide tartışmalar devam ediyor.

Barış Ve Demokrasi Partisi'nin çatısı altına girdiği Halkların Demokratik Partisi, yeni yönetimini belirlemek için 22 Haziran'da kongreye gidiyor. BDP'li milletvekillerinin katılmasından itibaren partinin eş başkanlıklarını yürüten Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'nün yerine yeni genel başkanların belirlenmesi bekleniyor.

EŞBAŞKAN OLARAK DEMİRTAŞ YÜKSEKDAĞ

HDP'li milletvekilleri Al Jazeera'ye, Selahattin Demirtaş'ın yeniden Eşbaşkan olmasını beklediklerini söyledi. Beklenti, kadın Eşbaşkanın ise HDP çatısı altındaki Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin Genel Başkanı Figen Yüksekdağ olması. Ancak milletvekilleri Selahattin Demirtaş'ın yeniden Eşbaşkan olmasının çok güçlü bir ihtimal olduğunu, Yüksekdağ konusundaki tartışmaların ise devam ettiğini belirttiler.

DEMİRTAŞ KESİN KONUŞMUYOR

Selahattin Demirtaş ise henüz bu konuda kesin konuşmuyor. Demirtaş'ın HDP kongresinde Eşbaşkan adayı olması için öncelikle hala üyesi bulunduğu BDP'den istifa etmesi gerekiyor. İstifanın ardından HDP'ye katılacak olan Demirtaş'ın adaylığı ile ilgili açıklamanın Pazartesi günü düzenlenecek bir toplantıyla yapılması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ADAYI KONGRE SONRASI

HDP Eş Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü bir basın toplantısıyla kongre süreci hakkında bilgi verecek. Kadın bir Cumhurbaşkanı adayı üzerinde duran partinin bununla ilgili kararını da kongre sonrasında açıklaması bekleniyor.