HDP Kutlamalarında Toplam 28 Kişi Yaralandı

HDP Kutlamalarında Toplam 28 Kişi Yaralandı

HDP'nin seçim barajını aşması sonucu yapılan kutlamalarda Diyarbakır, Batman ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaralanan 28 kişi yaralandı

Milletvekili genel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, HDP'nin barajı aşması nedeniyle yapılan kutlamalar sırasında Diyarbakır, Batman ve Hakkari'de yaralanan 28 kişi'den 26'sının tedavileri tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, kutlamaların başladığı 7 Haziran gecesinden bu yana Diyarbakır'da biri elindeki patlayıcının patlaması, 9'u ateşli silah, 4'ü de darp sonucu yaralanan 14 kişi kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Bu kişilerden 13'ü tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 11 yaşındaki Zelal Özgün'ün Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Özgün'ün babası Ömer Özgün, AA muhabirine, 7 Haziran'da Gaziler semtinde Peyas Mahallesi'ndeki evlerinde oturdukları sırada kızının aynı binanın üçüncü katında oturan amcasının evinde olduğunu söyledi.

Seçim sonuçlarının açıklandığı sırada kızının yaralandığını ifade eden Özgün, "Kızım kutlamaları izlemek için balkona çıktığında uzun namlulu bir silahla açılan ateş sonucu yaralandı. Bağırma sesleri üzerine gittiğimizde kızım kanlar içerisindeydi" dedi.

Özgün, kolundan yaralanan kızının DÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldığını, şikayetçi olmadıklarını belirtti.

Normalde bu tür silahların kullanılmasının yasak olduğunu bildiklerine işaret eden Özgün, "Yine de millet silahla kutluyor. Kızım gibi çok sayıda kişi yaralanmış" diye konuştu.

Konuşurken duygulanan 5. sınıf öğrencisi Zelal Özgün de olay anında çok korktuğunu, kolunun çok ağrıdığını belirtti.

BATMAN

Batman'da da silahların kullanıldığı kutlamalarda açılan ateş sonucu yaralanan 7 kişiden 5'i Batman Bölge Devlet Hastanesi, 2'si özel hastanede tedavi altına alındı.

Turgut Özal Bulvarı Dörtyol Kavşağı'ndaki kutlamalarda ateşli silahla bacağından yaralanan 10 yaşındaki Harun Ertekin'in de aralarında bulunduğu tedavisi tamamlanan 6 kişi taburcu edildi.

Bir kişinin Batman Bölge Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de 7 Haziran'daki kutlamalar sırasında silahla yaralanan 4 kişi ile arbedede yaralanan 3 kişi, kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri tamamlanarak taburcu edildi.