HDP kongresinde Öcalan için bir ilk!

HDP kongresinde Öcalan için bir ilk!

HDP'nin dün gerçkeleştirdiği kongrede yeni Eş Başkanlar seçilirken salonda en çok dikkat çeken detay Abdullah Öcalan'ın eksikliği oldu...

HDP'nin Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı partinin yeni Eş Başkanları olarak seçtiği kongreden geriye kalan notlar arasında salondaki Abdullah Öcalaneksikliği dikkat çekti. 

ÖCALAN'SIZ KONGRE SALONU!

Kürtçe yerine daha çok Türkçe'nin hakim olduğu kongre HDP'nin Türkiye partisi iddiasını yansıtırken salonda tek bir Öcalan posterinin yer almaması ise bir ilk niteliği taşıyor. Öcalan'ın İmralı'dan gönderdiği mesaj kongrede büyük ilgi görse de HDP geleneği ilk defa Öcalan posterlerinin olmadığı bir kongreye imza attı. Kongrede seçilen parti yönetiminde de Öcalan ile ilgili bir detay dikkat çekiyor. Daha önce BDP’nin parti meclisinde yer alan Abdullah Öcalan’ın kardeşiMehmet Öcalan, HDP Parti Meclisi’nde yer almadı.

hdp-kongre_osman_bayturk.jpg

KONGRENİN EN ÇOK ALKIŞ ALAN İSMİ: DEMİRTAŞ

Salonda en çok alkış alan isim Selahattin Demirtaş ise konuşmasında yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine vurgu yaptı. Türkiye’nin içinde bulunduğu dönemi tarihi bir dönem olarak adlandıran Demirtaş, HDP’yi yeni umudun partisi olarak tanımladı.

“Ülkemizin etrafının kan ve barut kokusuyla inim inim inlediği bir dönemde, bütün Ortadoğu coğrafyasının alt üst oluşlarla çalkalandığı, içeride de otoriter karakteri ile vatandaşlarımıza korku salan bir hükümetin iş başında olduğu bir süreçte, sudan çıkmış balık misali çaresizce çırpınan bir muhalefetin hazin durumunun yarattığı umutsuzluk ortamında, gerçek umudun adresi olarak kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bizler de Halkların Demokratik Partisi olarak hakiki bir Cumhurbaşkanı adayı ile ortaya çıkacağız. Devletin iki adayına karşı halkın tek adayıyla cumhuriyet tarihinde ilk defa Çankaya’ya halk çıkacak inşallah.”

KÜRKÇÜ ONURSAL EŞ BAŞKAN!

Toplantıda Abdullah Öcalan’ın önerisi doğrultusunda Abdullah ÖcalanOnursal Eş Başkanlığa seçildi.

hdp_osman_bayturk.jpg