'HDP için Çalış, Yoksa Okutmayız'

'HDP için Çalış, Yoksa Okutmayız'

Üniversitelerde HDP paniği! Baraj için PKK'yı kullanan HDP şimdi de üniversitelerde Kürt öğrenci avına çıktı. '

Üniversitelerde HDP paniği! Baraj için PKK'yı kullanan HDP şimdi de üniversitelerde Kürt öğrenci avına çıktı. 'Gönüllü ol yoksa seni okutmayız' tehdidiyle korkutulan öğrenciler, HDP'nin propagandasını yapmaya zorlanıyor.

PKK'nın silah bırakma açıklamasına rağmen seçim öncesi bu sözü tutmaması ve Doğu-Güneydoğu illerinde vatandaşa silah baskısıyla ‘HDP'ye oy verin' tehdidi bilim yuvalarına sıçradı. Üniversitelerin bahçelerine, koridorlarına sözde seçim standı kuran HDP'liler fakülteleri işgal etti. Parti bayrakları binaların her yanına asıldı, kampuslar miting alanına döndü. Üniversitelerin panolarına ilan asan HDP'liler Kürt kökenli öğrencileri tespit edip baskısı yapıyor. 'HDP için çalış yoksa seni okutmayız' tehdidi alan öğrenciler durumu ailelerine anlatıyor. 

Akademik baskı

Finaller öncesi baskı yüzünden sokak sokak gezip HDP broşürü dağıtan öğrenciler korkudan sesini çıkaramıyor. HDP'nin en yoğun baskı kurduğu üniversitelerin başında ise İstanbul Üniversitesi var. Hukuk ve Edebiyat Fakültesi'nde yoğun faaliyet yürüten PKK yandaşları üniversitenin dört bir yanını seçim afişleriyle donatmış.

Baskı kavgaya dönüştü

Pamukkale Üniversitesi (PÜ) Bekilli Meslek Yüksekokulu'nda öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgada 5 öğrenci yaralandı. Polis ekipleri kavgaya müdahale ederek grupları dağıttı. Kavgaya karıştığı iddiasıyla 3 öğrenci gözaltına alındı. Çanakkale'de de yine karşıt görüşlü iki grup arasında devam eden gerginlik, gece taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada 3 kişi yaralanırken, 9 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Akşam