HDP Heyeti Kandil'e Gidiyor

HDP Heyeti Kandil'e Gidiyor

İMRALI Adası'nda bulunan Abdullah Öcalan ile 40 gündür görüşemeyen HDP İmralı heyetinin önümüzdeki günlerde KCK yöneticileri ile görüşmek üzere Kandil'e gideceği belirtildi.

HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, İmralı'ya gidiş konusunda hükümetten ne olumlu ne de olumsuz yanıt almadıklarını belirterek, adaya gidememelerinin bir tecrit olarak değerlendirdiklerini söyledi. 

İmralı Adası'nda son olarak 5 Nisan tarihinde Abdullah Öcalan ile görüşen HDP heyetinin adaya gitme başvurusuna yanıt verilmezken, heyetin önümüzdeki günlerde KCK yöneticileri ile son gelişmeleri değerlendirmek için Kandil Dağı'na gideceği belirtildi. HDP Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, son olarak 5 Nisan tarihinde Abdullah Öcalan ile görüştüklerini, görüşme talebinde bulunmalarına rağmen bugüne kadar hükümetten kendilerine ne olumlu ne de olumsuz bir yanıt verilmediğini söyledi. İmralı'ya 40 gündür gidememelerinin bir tecrit olarak değerlendirilebiliceğini ifade eden Buldan, bu konuyu da görüşmek üzere önümüzdeki günlerde Kandil'e gideceklerini söyledi.

KARAYILAN:1 AYDAN FAZLADIR ÖCALAN'DAN HABER ALAMIYORUZ

Avrupa'da yayımlanan Yeni Özgür Politika Gazetesine konuşan KCK yöneticilerinden Murat Karayılan ise, Abdullah Öcalan'ın yeniden tecride alındığını ileri sürerek, "Bu tehlikeli bir girişimdir. Bir aydan fazladır Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ile görüşmeler durmuş durumda. İmralı'dan haber alamıyoruz.

AKP ateşkesi bozmuştur. Türk ordusu birçok bölgede harekete geçerek çatışma zemini oluşturmaya çalışıyor. Süreci dikkatle izliyoruz ve provokasyonlara mahal vermemeye çalışıyoruz. Tek taraflı ateşkesi esas alıyoruz. İmralı'daki tecrit, bizim için savaş gerekçesidir. Biz HPG olarak, önder Apo'nun emrini bekliyoruz ve bu çerçevede tek taraflı ateşkesi sürdürüyoruz. Ancak, herkes bilmeli ki her şeyin de bir sınırı var" dedi.