HDP, Grup Toplantısını Lice'de Yapıyor

HDP, Grup Toplantısını Lice'de Yapıyor

Halkların Demokratik Partisi haftalık olağan toplantısını Lice'de yapacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP),Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan gerginlikler üzerine haftalık olağan grup toplantısını Lice'de yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in açıklamasından satırbaşları şöyle;

Hükümet yaşanan ölümlerin faillerini bir an önce ortaya çıkarmalı.

Bu ölümler neden meydana geliyor bu soru cevap bulmalı. CHP ve MHP'ye çağrımız, eğer 76 milyonun sorumluluğunu taşıyorsanız bu sorunları görmezden gelemezler. Batı'da milliyetçi politikalar güderek Kürtlere karşı kışkırtıcılık yapmasınlar.

Bu ülkenin Ana muhalefet partisi hükümetin Kürt politikalarını eleştiriyor ancak kendisine bir televizyon programında Kürt politikalarına yönelik yaptıkları çalışmanın maddelerini unutuyor.

Burada mesken dağlarında nöbet tutan vatandaşlarımız görevini yerine getiriyor şimdi sıra bizde, siyasiler üzerlerine düşen görevi yerine getirmelidir.

Bayrak indirme olayı ile vatandaşları yine Kürtlere yönelik kışkırtıyorlar. Bize bayrak dayatmasında bulunuyorlar. Hergün bu ülkede faşizan politikalar yüzünden insanlar ölüyor ve bu ölümlerin heasabı verilmiyor.

Başbakan bize ''BDP ve HDP şiddetten besleniyor'' diyor, burada şiddetten beslenen var ise o da AK Parti hükümetidir. AK Parti geçmişte yapılanlar hataydı diyor ama kendisi de aynı hataları yapıyor. Kürtler halan ikincil vatandaş muamelesi görüyor. Eğer böyle olursa kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız.

Kalekol eylemlerini anlamak lazım. Kalekol demek cinayet demek, tecavüz demektir. Biz burada Kalekol değil, yaşam evleri istiyoruz.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün konuşmasından satırbaşları ise şöyle;

Burada halka yönelik bir katliam var. Türkiye'nin asıl meselesi budur. Biz bittiğini zannetmiştik ancak bunun bitmediğini gördük.

Bu olayların üstünü bayrak mevzusu ile örtemezsiniz. Siz bayrağı bir baskı aracı olarak kullanmaya çalışmayın. Çocukla çocuk olmayın. Bugün bir bayrak direğine çıkan çocuğun neden kurşuna dizilmediği konuşuluyor.

Bizim burada karşı karşıya kaldığımız tertibin ortaya çıkartılması gerekiyor. Milliyetçi kardeşlerim bayrağımızla bir başka halkın neden baskı altına alınmaya çalıştığını sorgulasınlar.

Bu halkın kendi barışını sorgulamaya hakkı yok mu? Halk kalekol yapımı istemiyor. Bunu niye anlamıyorlar. Burası sınır değil ki kalekol yapıyorlar. Kalekol istememek suç mu? Türkiye bu mesele için kafa yormalıdır. HDP üstüne düşen sorumluluğu yerine getirecektir.

Başka bir halkı bayrak ile lince tabi tutmak asla doğru değildir. Büyük uluslar iki de bir ulusal değerler tehdit altında diye çırpınmazlar. 

Başka bir milleti ezen bir millet asla özgür olamaz. Kürt halkını ezerek yeni bir millet oluşturamazsınız.

Barış sürecinin asla ve asla sona ermeyeceğini de buradan bir kez daha ilan ediyorum.

Kaynak: Haber7