'HDP Baskıcı Yönüyle CHP'nin Ruh İkizi'

'HDP Baskıcı Yönüyle CHP'nin Ruh İkizi'

Sah.com.tr'ye ziyaret eden HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şahin bugün Cuma namazından sonra İstanbul Fatih Camii ve Diyarbakır Ulu Camii önünde başlatacakları bir yürüyüşle Charlie Hebdo Cumhuriyet

Sah.com.tr'ye ziyaret eden HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şahin bugün Cuma namazından sonra İstanbul Fatih Camii ve Diyarbakır Ulu Camii önünde başlatacakları bir yürüyüşle Charlie Hebdo Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ve Hz. Muhammed'i hedef alan karikatürlerin protesto edileceğini söyledi.

İşte HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin'in açıklamalarından bazı başlıklar:

Güneydoğu'de Seçimlerde Hala PKK Baskısı Var

Türkiye'de bir seçim barajı sorunu olduğu ve bunun temsilde adalet açısından haksızlık olduğu yadsınamaz. Bu yeni bir şey de değil. Ancak seçimlerin sadece bir adelet sorunu yok aynı zamanda özgürlük sorunu da var. HDP seçimlere PKK'nın silah, tehdit ve baskı gücü ile giriyor. Seçim barajı ne kadar sorun ise silah barajı da o kadar ve hatta daha büyük bir sorun ve haksızlıktır. Yıllardır PKK'nın etkin olduğu yerlerde bir silah barajı sorunu var ve bu HDP'ye oya dönüşüyor.

HDP Barajı Aşamazsa Şiddeti Meşrulaştırmaya Çalışacak

HDP'nin seçimlere parti olarak girme kararına gelince, bu önemli bir adım. Bizce HDP bu kararı alırken hem barajı aşma hesabı üzerine hem de barajı aşmama hesabı üzerine bu kararı aldı. Yani iki yönlü oynuyor. Çözüm sürecinin selametini dayatarak mecliste olması gerektiği ile toplum üzerinde siyasi baskı oluşturuyor ve bu şekilde güçlü bir şekilde meclise girmek istiyor. Barajı aşamayacağını biliyor ve baraj altı kalıp meclise girememe üzerinden demokratik yollar tıkandı havası oluşturup PKK'nın başlattığı ve arkasını getirmeyi planladığı "serhıldan" ile başkaldırya güç katmak istiyor. Meclise girememiş bir HDP uluslar arası zeminde de PKK'nın başkaldırılarına meşruiyet desteği sağlamış olacak. Bütün bunların hesabı yapılıyor. Başkaldırıdan neyi anlatmak istediğim anlaşılıyor herhalde. 6-7 Ekim saldırıları ile tüm Türkiye PKK'nın ilk başkaldırısına şahit olmuştu.

PKK ve HDP Baskıcı Yönüyle CHP'nin Ruh İkizi

PKK'nın tarihsel genetiği incelenirse, başka yapılara tahammül etmeme ve bunları silah üzerinden tasfiye etmenin kalabalık çetelesi ile karşılaşılır. Kurulduğu günden bugüne kadar kendisi dışında bütün örgütlü yapılara saldırmış ve onlara karşı acımasızca silah kullanmış bir yapıdan bahsediyoruz.

Dolayısıyla PKK Hüda Par'a niye saldırıyorun izahını PKK'nın tarihinde aramak gerek. Yoksa sadece PKK'nın saldırılarını Hüda Par üzerinden yorumlamak yeterli ve doğru bir okuma olmaz. PKK, kendisi dışındaki yapılara saldırı konusunda sabıkası kabarık bir örgüt.

Belki bugün, neden Hüda Par sorusu sorulabilir. Bunun da bizce iki nedeni var. 1- Çünkü Hüda Par dışında PKK'nın baskısına direnen bir yapı kalmadı. PKK diğerlerini ya sindirdi, minimize etti veya teslim aldı. Hüda Par ise direniyor ve gittikçe büyüyor, güçleniyor. Bu da PKK ve HDP'yi çileden çıkarıyor. 2- Hüda Par'ın taşıdığı İslami kimlik. PKK ideolojik olarak İslama düşman bir örgüt. Hüda Par'ın hem İslami kimliği hem de PKK'ya rağmen ayrı bir siyasi güç olarak varlığı karşısında PKK, kırmızı görmüş boğaya dönüyor. Özetle söylersek PKK, HDP tek parti dönemi Türkiye'sinin CHP'si ile ruh ikizi.

Bugün İki Büyük "Kutsala Saygı" Yürüyüşü

Bugünkü dünyanın sorunlarının temelinde Batı'nın bu yaklaşımı var. İslama saldırının özgürlük alanını olabildiğince genişleten Batı, buna karşılık İslam'ın yaşam alanını da olabildiğince dar ve basık tutuyor. Bu politika temelinde Fransa'daki saldırılar ile gündeme tekrar getirilen Peygamber Efendimize karikatür üzerinden saldırı, lanetlenmesi gereken bir durumdur.

Biz parti olarak tüm müslümanların, Peygamberin manevi kutsal şahsiyetine sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla müslümanları meydanlara çağırıyoruz.

Parti olarak pek çok ilde meydanlarda olmakla birlikte, özellikle Cuma namazı sonrası Diyarbakır Ulu Cami önü ve Pazar günü Fatih Cami'den Saraçhaneye kadar yapılacak yürüyüşü önemsiyor ve tüm müslümanları da sizin aracılığınızla bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. (Sabah)