HDP Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu

HDP Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ 'Sokağa çıkma yasağı uygulamalarının kaldırılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtık' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Sokağa çıkma yasağı uygulamalarının kaldırılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtık" dedi.

Yüksekdağ, HDP il binasında düzenlediği basın toplantısında, Sur ilçesinde 6 mahallede devam eden sokağa çıkma yasağının sona erdirilmesini istediklerini söyledi.

Hendek kazılması yöntemini onaylamadıklarını dile getiren Yüksekdağ, şöyle konuştu.

"Hendek biçimindeki bir mücadelenin uygulanmasını bizler de onaylamıyoruz ama hendekler bir sonuçtur. Esas hendek 28 Şubat mutabakatı yok sayıldıktan sonra açıldı. Keşke bu sorun, hendekleri kapatarak çözülebilse. Hendekler kazılıp, kapatılır ama sorunu çözmediğiniz müddetçe, barış ve demokrasi kapısı açmadığınız sürece, bu sorunları çözmek mümkün değildir."

- "Dava açtık"

Sokağa çıkma yasağı uygulamalarının anayasaya aykırı olduğunu savunan Yüksekdağ, "Sokağa çıkma yasağı uygulamaların kaldırılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtık. Sokağa çıkma yasaklarının anayasaya aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle dava açtık" diye konuştu.

Yüksekdağ, Sur ilçesinde yaşananlara dikkat çekmek amacıyla salı günkü HDP Grup Toplantısı'nı Diyarbakır'da yapacaklarını sözlerine ekledi.