Hayye: “Büyük Dönüş” Pek Çok Hedefini Gerçekleştirdi

Hayye: “Büyük Dönüş” Pek Çok Hedefini Gerçekleştirdi

Hayye: “Büyük Dönüş” pek çok hedefini gerçekleştirdiğini smyledi

Hayye, Gazze’nin doğusunda İsrail sınırına yakın bölgelerinde görevli muhtar ve yetkililerin yanı sıra Filistinli grup liderleri onuruna düzenlenen törendeki konuşmasında, “Büyük Dönüş Yürüyüşü, Filistin davasının tasfiye edilmesi yönündeki teşebbüs ve komplolara karşı gelmek, dünyaya ‘Filistin’in 1948’de işgal edilen topraklarına yeniden dönmeyi isteyen bir halk var’ demek için düzenlendi” ifadelerinde bulundu.

Hayye, “Filistin halkı Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında pek çok hedefi gerçekleştirdi.” diyerek bu faaliyetlerinin dünyayı endişelendirdiğini, mevcut durumu değiştirdiğini ve işgal güçleri karşısında yeni denklemler oluşturduğunu kaydetti.

TÜM GÜÇLE DEVAM!

Hayye, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün tüm hedeflerini gerçekleştirene dek devam edeceğine işaret ederek, bu faaliyetlerin arkasında onu koruyan bir direniş bulunduğunu vurguladı. Filistin halkının özverisinin, tüm dengeleri değiştirdiğini, siyasiler ve liderleri mahcup ettiğini kaydeden Hayye, dünyanın, İsrail işgalinin çirkin yüzünü gördüğünü belirtti.

ŞEHİT SAYISI 123’E YÜKSELDİ

Gazze sınırında 30 Mart’tan bu yana devam eden “Büyük Dönüş Yürüyüşü”nde şu ana kadar 13’ü çocuk, 2’si sağlık görevlisi ve 2’si gazeteci olmak üzere 123 Filistinli İsrail askerleri tarafından şehit edildi. Yaralılardan 350’sinin durumunun ise ağır. Gazze sınırında devam eden büyük dönüş yürüyüşünde toplam 123 filistinli katledildi. İsrail İşgal Yönetiminin yaptığı saldırılarda 13 bin üzerinde Filistinliyi yaraladı. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerinde şu ana kadar 13’ü çocuk, 2’si sağlık görevlisi ve 2’si gazeteci olmak üzere 123 Filistinlinin İsrail askerleri tarafından şehit edildiğini söyledi.