Hayır' Sonrası İlk Açıklama

Hayır' Sonrası İlk Açıklama

Yunanistan Başbakanı Çipras, referandum sonucunun Avrupa ile ilişkilerin kesilmesi anlamına gelmediğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, referandum sonucunun belli olmasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Çipras, referandum sonucunun Avrupa ile ilişkilerin kesilmesi anlamına gelmediğini söyledi.

Yunanistan, yapılan referandumda alacaklıların sıkı tasarruf önlemleri öngören reform programına hayır dedi. Syriza lideri Başbakan Aleksis Çipras, sonucun borçların silinmesi yönündeki taleplerini güçlendirdiğini söyledi. Çipras, "Şimdi Yunanistan'ın borç yükü müzakere masasına gelecek” şeklinde konuştu.

İlk önceliğinin bankaların yeniden açılması olduğunu belirten Tsipras, Atina'nın reform yapmaya hazır olduğuna dikkat çekti. Başbakan Çipras, acilen yatırımlara ve borçların yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

‘HALK İLİŞKİLERİ KESMEK İÇİN BİZİ YETKİLENDİRMEDİ'

Çipras, pazartesi günü tüm partilerin yöneticilerini bilgilendireceğini ve bu referandumun galibi veya mağlubu olmadığını belirtti. "Halk, en ağır koşullar altında demokrasiye şantaj yapılamayacağını kanıtlamıştır” diye konuşan Başbakan Çipras, referandum sonucunun kendisine Avrupa ile ilişkilerin kesilmesi yönünde bir yetki vermediğini, aksine sosyal adalete dayanan bir uzlaşma sağlamak için yetki tanıdığını belirtti.
 

Kaynak: Ajanslar