Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Hayır, hayır!

Diyorlar ki, Erbakan, DP ile seçim ittifakı yapacak. BBP"yi de yanlarına alacaklar.. Partinin başına Haberal"ı geçirmek istiyorlardı, şimdi yeni bir isim bulmuşlar. Nevzat Yalçıntaş"a teklif götüreceklermiş.
Haberal"ın yerine Yalçıntaş. Bu olacak bir şey değil. Demirel"in yanına Erbakan.. Yanına Yılmaz, Çiller.. Hatta Ağar"ı, Erkan Mumcu"yu filan da katmayı düşünmüş olabilirler.
Güya Erbakan BBP ile, bu seçim ittifakını konuşmuş.
Demek MHP"yi sildiler.. O zaman Erbakan-Çiller koalisyonun içişleri bakanı da bu ittifaka katılabilir.
CHP"den istifa eden İlhan Kesici"nin yeni adresi de bu ittifak olabilir mi?
Birileri için kulağa hoş gelse de bu çözüm; hiçbir şansları yok.. Böyle bir ittifakta yer alan kim olursa olsun, millet onları sandığa gömer.. Ne Erbakan dinler, ne Yalçıntaş.. Ben de ne Erbakan"ın, ne de Yalçıntaş"ın böyle kirli bir oyunda yer alacağını sanmam..
Ulusalcı Kemalistler, yani Ergenekoncular sağı ve solu yeniden dizayn etmek için kollarını sıvadılar..
Cumhuriyet Bayramı"nda seslerini pek çıkartamadılar. Hazırlıksız yakalandılar. Zaten hava da yağışlı idi. Şimdi var güçleri ile 10 Kasım"a hazırlanıyorlar.. 10 milyon kişiyi çağırıyorlar Ankara"ya.. Hani 1 milyon deseler neyse, kaldı ki, 1 milyon şöyle dursun, 250.000 kişiyi toplasalar başardık diyebilirler.. Ama 10 milyon diye çıktılar meydana.. Kendilerini dev aynasında görüyorlar.
Ha! Bu arada AK Parti"nin oy oranı %46.. Böyle giderse tek başına AK Parti %50"yi aşar..
Hele Numan Kurtulmuş partisini bir kursun.. Yeni bir oluşumdan söz ediyorlar.. Yeni bir kadro, yeni bir program.. DP"yi ihya çabaları Kurtulmuş"a yarayacak gibi.
Kurtulmuş"la, BBP arasında da görüşmeler devam ediyor. Hasan Celal Güzel bu oluşuma destek vereceğini açıkladı.. DP"den ayrılan Süleyman Soylu da bu yeni oluşuma katılacak gibi.
DP"nin şaibeli görüntüsü, AK Parti"ye gitmeyen mütedeyyin, sağ, milliyetçi oyların bu yeni oluşuma gitmesine sebeb olabilir..
Aslında bu oluşum en çok AK Parti"ye yarayacak.. Böyle bir oluşum MHP"nin içini boşaltır. CHP dışındaki bir sol oluşumun barajı aşması mümkün değil, ama CHP"nin içini boşaltıp, CHP"nin oylarının dağılmasına sebeb olur..
Bu çelişki, tartışmalar, CHP, MHP, DP hesaplaşması, Kemalizm, Ergenekon derken, taban oynan kirli oyunun daha çok farkına varır..
Demirel"in başını çektiği bir oluşum 40 partiyi bir araya getirse, %10 oy alamaz.. 40 partinin her biri tek başına girse %0.5 de alsa, hepsi bir araya gelince %10 etmez.
29 Mart 2009 Pazar günü yapılan yerel seçimlere katılan siyasi partiler belli. 19 parti katıldı seçimlere. 1. sıra: Anavatan Partisi (Anavatan) 2. sıra: Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 3. sıra: Liberal Demokrat Parti (LDP) 4. sıra: Demokratik Sol Parti (DSP) 5. sıra: Demokratik Toplum Partisi (DTP) 6. sıra: İşçi Partisi (İP) 7. sıra: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 8. sıra: Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) 9. sıra: Büyük Birlik Partisi (BBP) 10. sıra: Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 11. sıra: Millet Partisi (MP) 12. sıra: Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 13. sıra: Türkiye Komünist Partisi (TKP) 14. sıra: Demokrat Parti (DP) 15. sıra: Saadet Partisi (SP) 16. sıra: Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 17. sıra: Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 18. sıra: Emek Partisi (EP) 19 sıra: Halkın Yükselişi Partisi (HYP). Aldıkları oy da belli. Abdullatif Şener"in Türkiye Partisi Demirel"in yanında olsa ne olur, olmasa ne olur..
Böl, topla, çıkart, çarp, hepsi bu. Bu yapıdan Ergenekonun avukatlığını üslenecek Kemalist sola da, Ergenekoncu sağa da oy çıkmaz.. 48-50 milyon arası bir seçmen kitlesi var.. Sandığa gitmeyenler de var, nerede ise 15 milyon seçmen sandığa gitmiyor.. Tek başına AK Parti nerede ise kullanılan oyların %50"sine sahip. Bu seçimin sürprizlerinden birisi de, bana kalırsa Kurtulmuş, BBP ve Soylu"nun başını çekeceği koalisyon olacak..
29 Ekim resepsiyonu, birilerinin direniş kararı aldıklarını gösteriyor. 10 Kasım"da ise güç gösterisinde bulunacaklar. Sonrasında herkes eteğindeki taşı dökecek.
Selâm ve dua ile..

 
yeni akit

Bu yazı toplam 1917 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar