Haydar Baş Atatürk'ün Nesli İmam Ali'ye Dayanıyor

Haydar Baş Atatürk'ün Nesli İmam Ali'ye Dayanıyor

Son dönemlerde yaptığı çıkışlarla gündeme gelen BTP Lideri Haydar Baş, "Atatürk'ün nesli İmam Ali'ye dayanıyor, Peygamber Efendimiz'e dayanıyor" dedi.

ağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof.Dr. Haydar Baş, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili son dönemlerin en dikkat çekici açıklamasını yaptı. Trabzon'da konuşan Haydar Baş, "Atatürk'ün nesli İmam Ali'ye dayanıyor, Peygamber Efendimiz'e dayanıyor" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof.Dr. Haydar Baş, Regaip Kandili'nde Trabzon'da bir vatandaşın evine iftar misafiri oldu. İftar yemeğinin ardından soruları cevaplandıran Haydar Baş gündemi değerlendirdi.

"ASIL SOYKIRIMI ERMENİLER YAPTI"

Haydar Baş sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili bir soruya "asıl soykırımı yapan Ermenilerdir" cevabını verdi. BTP lideri şunları söyledi, "Türk milletinin üzerinde ciddi hesaplar var. Bu hesaplardan biri de Ermeni soykırımı hikayesi. Bu konuda Yeni Mesaj Gazetesi'nde bir makalem var. Mutlaka okusunlar. Asıl soykırımı yapan Ermenilerdir. Bu delilleriyle ispatlanmıştır. Buna rağmen Türk milleti soykırımla suçlanıyor. İşin garip tarafı da siyasiler bu iş olmuş mantığıyla olaya yaklaşıyor. İnsan hayretler içinde kalıyor. Sen milletin en haklı davasını savunamazken bu ülkeyi idare etmen hiç mümkün değil. Bu bizim haklı davamızdır. Biz kavga edelim, milletlere savaş açalım demiyoruz ama milli kimliğimizi korumak mecburiyetindeyiz. Onun için burada birliğin, beraberliğin yüce bir değeri var. Şu mübarek 3 aylarda bu birliğin beraberliğin temelini atalım diyoruz. Onun için bizi biraraya getirecek siyasileri bulalım bizi kopartacak, dağıtacak siyasileri değil."

"BAŞKANLIK SİSTEMİ BÖLÜNME DEMEKTİR"

Prof.Dr. Haydar Baş başkanlık sistemi üzerine de dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Başkanlık sisteminin bölünme ve parçalanma anlamına geldiğini ifade eden BTP lideri şöyle devam etti, "Biz başkanlık sistemine gideceğiz diyorlar. Başkanlık sistemi federasyon demek yani sen bir ve beraber olan milleti bölüp atacaksın. Ondan sonra da bu milleti birbirine düşman edeceksin ve buna sen başkanlık edeceksin. Yahu sen bu milleti birken idare edemiyorsun da çok sesli bir ülkeyi nasıl idare edebilirsin? Kaldı ki milletin böyle bir 
talebi de yok. Karadenizlinin, Akdenizliye hasımlığını gördünüz mü, Bir Türkün Kürde, Kürdün Türke, Laza, Çerkeze hasım olduğunu gördünüz mü? Türkiye'de 36 tane etnik grup var. Bunlar bir bilek bir yürek olmuşlar. Hacı Bektaş-ı Veli bu grupları Anadolu'da Ehl-i Beyt anlayışı ile biraraya getirdi ve Müslüman Türk milletini oluşturdu. Bizim Türk birliğimiz kültürel bir birlikir. Bunun içinde tüm etnik gruplar vardır. Neticede biz hep birlikte Türk milletiyiz, müslüman Türküz diye herkes birbirini kabul eder. Sen şimdi böyle bir birlikteliği, üniter yapıyı dağıtacağım diyorsun. Hangi akla hizmet bu? Dünyanın en güçlü sistemi üniter yapıdır. Sen bu sistemden federetif yapıya yani dağılma sürecine gireceksin. Allah sana akıl versin. Mustafa Kemal Atatürk bu düzeni kurarken az mı çile çekti?

"ATATÜRK SEYİT BİR AİLEDEN GELİYOR"

Haydar Baş Atatürk ile ilgili de son derece ilginç açıklamalarda bulundu.

"Ben son zamanlarda yaptığım araştırmalarda gördüm ki Atatürk'ün nesli İmam Ali'ye
dayanıyor, Peygamber Efendimiz'e dayanıyor." diyen Haydar Baş şunları söyledi: "Hangimizin böyle necip bir nesli var. O Seyyit bir sülaleden geliyor. Mustafa Kemal'in annesi Zübeyde hanım Molla Zübeyde ünvanıyla anılan çok muhterem bir kadın. Büyük dedesi Şeyhülislam. O sülaleden büyük veliler var. Bu insana yapılmadık iftiralar kalmadı. Şimdi bir ve beraber olalım bizi eritmek isteyenleri biz eritelim. Bütün zenginlikler bizde, medeniyet bizde."