Havalimanında yoğun çatışma

Havalimanında yoğun çatışma

Ateşkesin ardından Trablus Havalimanı çevresinde yine silahlı çatışma yaşandı.

Libya'da, Uluslararası Trablus Havalimanı çevresinde ağır silahların kullanıldığı çatışmalar tekrar başladı.

Gruplar arasında sivillerin korunması ve pazar günü Havalimanındaki benzin depolarından birinde çıkan yangının söndürülmesi için varılan 1 günlük ateşkesin ardından çatışmalar yeniden başladı.

Libya ordusuna bağlı Libya Kalkanı Birlikleri Sözcüsü Ahmed Hediye, Uluslararası Trablus Havalimanı'nın çevresinde, Ez-Zuhur ile El-Ekvah mahallelerinde ve Genzur bölgesinde çıkan çatışmalarda top ve ağır silahların kullanıldığını kaydetti. Hediye, can kayıplarına ilişkin bilgi vermedi. Havalimanını 1 aydan uzun süredir kontrol altına alan birliklerden biri olan Ka'ka ve Savaik'in komutanlarından El-Geylani el-Dahiş ise "Havalimanını hedef alan saldırıyı püskürttüklerini ve çok sayıda askeri aracı kullanılamaz hale getirdiklerini'' söyledi.

ÇATIŞMALAR PROTESTO EDİLDİ

Öte yandan, havalimanı çevresinde çatışan silahlı gruplar, protesto edildi. Başkent Trablus'taki Şehitler Meydanı'nda toplanan bir grup, savaş karşıtı pankartlar açtı, çatışan grupları kınayan sloganlar attı.

Libya'nın başkenti Trablus'ta 13 Temmuz'dan bu yana Havalimanı çevresinde süren çatışmalarda yaklaşık 100 kişinin öldüğü, 404 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Trablus'ta, Kaddafi yönetiminin devrilmesinin ardından bazı bölgeleri ve havalimanını kontrol eden Ka'ka ve Savaik isimli gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıkmış, olayların şiddetlenmesi üzerine Türkiye, ABD, İspanya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi burada bulunan diplomatik misyonlarını boşaltmıştı.