Hatip Dicle: Özyönetim Haktır

Hatip Dicle: Özyönetim Haktır

Diyarbakır'da düzenlenen ve HDP, DBP, HDK, DTK eşbaşkan ve sözcülerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Hatip Dicle, Özyönetim bir haktır. Bir taleptir ve meşrudur.' dedi.

 

Diyarbakır'da düzenlenen ve HDP, DBP, HDK, DTK eşbaşkan ve sözcülerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Hatip Dicle, Özyönetim bir haktır. Bir taleptir ve meşrudur.' dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Demokratik Bölgeler Partisi Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, Halkların Demokratik Kongresi Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak'ın katılımı ile bugün Diyarbakır'da ve bölgede yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

mr

Toplantıda konuşan DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, "Üç konu devleti görüşme masasından kalkmaya zorladı. Birinci konu Rojava'daki gelişmeler ve PYD'nin giderek uluslararası meşruiyet kazanması. İkincisi uluslararası toplum güçleriyle ittifak halinde Rojava'daki iki kantonun birleşmesi ve bunlara 7 Haziran'da AKP'nin yenilgisi ve HDP'nin güçlenmesiyle savaş konsepti söz konusu oldu. Bundan sonra hep birlikte acılı bir ortam yaşamaya başladık" dedi.

Dicle şunları söyledi, "Müzakere ortamı olduğunda, görüşmeler sürdüğünde masada çözülebilecek durumdaydı. Üç konu devleti görüşme masasından kalkmaya zorladı. Birinci konu Rojava'daki gelişmeler ve PYD'nin giderek uluslararası meşruiyet kazanması. İkincisi uluslararası toplum güçleriyle ittifak halinde Rojava'daki iki kantonun birleşmesi ve bunlara 7 Haziran'da AKP'nin yenilgisi ve HDP'nin güçlenmesiyle savaş konsepti söz konusu oldu. Bundan sonra hep birlikte acılı bir ortam yaşamaya başladık.

Gerek ekonomik alanı, gerek siyasi alanı bulandıran bir süreç başlamış oldu. Dolmabahçe mutabakatında varılan süreç devam etseydi, bugün endişelerimizi belirttiğimiz bu kaos ortamından nasıl çıkacağımızı düşündüğümüz bir ortam da olmayacaktı.

"ÖZYÖNETİM BİR HAKTIR VE MEŞRUDUR"

 

Özyönetim bir haktır. Bir taleptir ve meşrudur. Bu nedenle biz DTK olarak diğer bütün kurumlarımızla da bu mücadeleyi sahipleniyoruz."