Hatip Dicle Demirtaş'ın yerine mi geçiyor?

Hatip Dicle Demirtaş'ın yerine mi geçiyor?

DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a konuştu.

Bugün bir gazetede çıkan iddiaya göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik yolsuzluk eleştirilerini çokça yapan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’tan rahatsız olan AK Parti yönetiminde, cezaevinden çıktıktan sonra Gülen Cemaati'ne yönelik suçlamalarda bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle’nin HDP’de etkin konuma gelmesi yönünde formüller seslendirildiği dile getirilmişti.

AK Parti'nin, Hatip Dicle’nin Demirtaş’ın yerine partinin başına geçmesini istediği, bu olmuyorsa da Ankara’da siyaset yapmasını sağlayacak etkili bir göreve gelmesi gerektiği formülleri arayışında olduğunu belirten haber hakkındainternethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a konuşan Hatip Dicle, bu haberlerin tamamen hayal ürünü ve kötü niyetli olduğunu söyledi.

İşte Hatip Dicle'nin açıklamaları:


TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜ

Bunlar tamamen hayal ürünü, gerçekten bizim hareketimizi karıştırmak isteyen, cepheleştirmek, kamplaştırmak, bizi birbirimize düşürmek isteyen çok kötü haberler.

KAPSAMLI BİR PSİKOLOJİK SAVAŞIN PARÇASI

Bu tür haberler tamamen kötü niyetli, gerçeklere aykırı, böyle bir şeyin aslı yok. Kaldı ki ben, 40 yıllık siyasetçiyim. Ben AK Parti'nin yardımıyla siyaset yapan bir insan değilim. Orada amaç böyle haberlerle beni ve hareketimizi yıpratmak. Bunlar kapsamlı bir psikolojik savaşın parçası.

Ben 15 yılını cezaevinde geçirmiş 40 yıllık bir siyasetçiyim, ben siyaset yaşantıma hiç ara vermedim ki sanki tekrar siyasete dönüyormuşum gibi bir şey söz konusu olsun.