Hatay'da korkutan gerginlik

Hatay'da korkutan gerginlik

Hassa ilçesindeki bir köyde Suriyeli mülteciler ile Türk vatandaşlar arasında çıkan kavgada 1'i Türk 3'ü Suriyeli 4 kişi yaralandı.

Hatay'ın Hassa İlçesi'nin Buhara Mahallesi'nde Suriyelilerle mahalle sakinleri arasında henüz bilinmeyen nedenle gerginlik çıktı. Gerginliğin büyüyüp 1 kişinin yaralanması üzerine bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Akşam saatlerinde bir grup Suriyeli ile mahalle sakinleri arasında çıkan gerginlik nedeniyle ismi açıklanmayan bir kadın başından yaralandı. İsmi açıklanmayan kadın Hassa Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. İlçede olayların daha fazla büyümemesi için Antakya'dan da takviye ekip gönderildi. Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da mahalleye giderek olayla ilgili bilgi aldı. Zaman zaman tırmanan gerginlikte Suriyelilere ait olduğu öne sürülen bir kamyon da ateşe verildi. Yanan kamyon, mahallede bekleyen TOMA ve itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.

Suriyeli aileler mahalleden ayrılıyor

Yaşanan kavganın ardından Buhara Mahallesinde bulunan bazı Suriyeli aileler, asker kontrolünde köyden çıkmaya başladı. Evlerinin önüne getirilen kamyonlara eşyalarını yükleyen Suriyelilere olası bir saldırıyı önlemek için evlerin etrafında polis ve asker geniş güvenlik önlemi aldı.

Polis ve jandarma mahallede nöbette

Yaşanan kavganın tekrarlanmasını önlemek amacıyla güvenlik güçleri Buhara Mahallesinin tüm sokaklarında nöbet tutuyor. Özel Harekat Polisleri ve TOMA'larda güvenlik güçlerine destek veriyor.