Hatay'da Bomba Yüklü Araç ÖSO Komutanının Çıktı

Hatay'da Bomba Yüklü Araç ÖSO Komutanının Çıktı

Bomba konulan araç ÖSO komutanının...

Hatay Valisi Ercan Topaca, Reyhanlı ilçesinde Suriye  uyruklu bir kişinin aracının altına yerleştirilen 600-700 gram ağırlığında iki  paket halindeki uzak kumanda sistemi bulunan patlayıcının ekiplerin dikkati  sonucu görülerek etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

 

 

 

Vali Topaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saat 02.00  sıralarında ilçede devriye görevi yapan polislerin dikkati sonucunda park  halindeki bir otomobilin altında şüpheli paket olduğu tespit edilerek olay yerine  bomba imha ekiplerinin yönlendirildiğini belirtti. 

 

 

 

Ekiplerin yaptığı incelemede aracın altında iki paket halinde  patlayıcı bulduğunu bildiren Topaca, şunları kaydetti: 

 

 

 

"Reyhanlı ilçemizde devriye görevi yapan bir ekibimizin dikkatli  takibi sırasında bir aracın altında şüpheli bazı paketlerin olduğu görülmüş bunun  tespiti üzerine ilden bomba uzmanı ekipleri olay mahalline yönlendirilmiş ve  herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadan bu patlayıcılar etkisiz hale  getirilmiştir. Yapılan incelemede 600-700 gram olduğu tahmin edilen iki paket  halinde, Suriye uyruklu bir kişin aracının altına yerleştirilmiş ve mıknatısla  araçla irtibatlandırılmış ve telsiz sistemiyle uzaktan kumanda sitemiyle  patlatılabilecek bir patlayıcı olduğu görülmüştür.  

 

 

 

ARACIN SAHİBİ ÖSO KOMUTANI

 

 

 

Söz konusu aracın sahibi  Suriye vatandaşı tahminen 3 ay önce bizim ülkemize Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan  giriş yapmış ve Reyhanlı ilçemizde ikamet eden bir şahıs. Kendisiyle yapılan  görüşmede herhangi bir tehdit almadığını, birileri tarafından takip edilmediği  yönünde herhangi bir tespitinin olmadığını söylemiş. Ancak şahıs daha önce Özgür  Suriye Ordusu'nda Yüksek Savunma Konseyi üyeliği yapmış bir kişi. Suriye'deki iç  dengeler sebebiyle bir süre önce kendisinin de başında bulunduğu birliği bırakmak  suretiyle Türkiye'ye yerleşmiş şu an itibariyle Özgür Suriye Ordusu'na bağlı  aslında komutanlık yapmış bir kişidir. Bizim tahminimiz olayla ilgili  araştırmamız devam etmekle birlikte bu olayın Özgür Suriye Ordusu içerisindeki  bir anlaşmazlıktan veya iç hesaplaşmadan kaynaklanmış olma ihtimalinin yüksek  olduğunu düşünüyoruz." 

 

 

 

Şu an konunun etraflıca araştırıldığını, adli sürecin de devam  ettiğini aktaran Vali Topaca, "Olayın faillerini bulmak için kamera kayıtları  dahil o bölgedeki bütün araştırmayı, ilgili olabilecek herkese sormak suretiyle  başta aracına bomba yerleştirilen şahıs olmak üzere araştırmalarımız devam  ediyor. Daha net bilgilere ulaştığımız zaman kamuoyuna ayrıca bilgi vermeyi  düşünüyoruz" dedi. 

 

Bulunan patlayıcı maddeyle ilgili incelemenin sürdüğünü aktaran  Topaca, "Bulunan madde o aracı çok rahat havaya uçurabilecek, etraftaki binalara,  insanlara zarar verebilecek boyutta bir patlayıcıdır. Türüyle ilgili netleşmiş  bir şey yok ama patladığı alanda çok etkili olabilecek can ve mal kaybına yol  açabilecek nitelikte etkiye sahip bir patlayıcı" diye konuştu.