Abdullah Büyük

Abdullah Büyük

“Hatalı yorumlara, doğru cevaplar”

“Çevrenizdeki bedevî Araplardan ve Medine halkından birtakım münafıklar vardır ki, münafıklıkta maharet kazanmışlardır. Sen onları bilmezsin, biz biliriz onları. Onlara iki kez azap edeceğiz, sonra da onlar büyük bir azaba itileceklerdir. (Tevbe, 101)

“De ki: (Yapacağınızı) yapın! Amelinizi Allah da, Resul’ü de, müminler de görecektir. Sonra görüleni ve görülmeyeni bilen Allah’a döndürüleceksiniz de O size yapmış olduklarınızı haber verecektir.”(Tevbe, 105)

“Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsinden sorumludur. (İsrâ, 36)

Bu üç ayet ışığında; geçtiğimiz hafta yazımızı okuyup internet sitesinde yorumlarıyla noksan, hatalı tavır sergileyen kardeşlerime:

Serdar Kaya: “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” ayet meali ve Saf Suresinin 5. Ayeti “Onlar yoldan sapınca, Allah da kalplerini saptırmıştı” ayetini okuyalım ve dua edelim, her ikimiz de tarif ettiğin özellikten Allah’a sığınmış oluruz. İftira en çirkin günahlardan biridir. Bir gün teneşir tahtasına sen de yatacaksın.  

Ali: Tren bazen açıktan gider ve bazen de tünelden. Sayın Cumhurbaşkanı ile olması gerekli iletişimimiz, manevi desteğimiz şimdi değil, İstanbul İl Başkanı olduğu günden beri devam eder. Hapse girdiğinde heyet olarak ziyarete giden ilk heyet biz olduk… Gönlünü rahat tut, hayatımızda yağcılık, meddahlık bulamazsın.

Tuncay: 1970 – 2016 kırk altı senedir Konya’ya gelen, ilim ehline, misafirlere, talebelere Ribat Eğitim Vakfı kalbini ve kapısını açmıştır, açmaya devam ediyor. Yine bekleriz.

Mehmet Ali: Bozuk düzende, bozulmadan, taviz vermeden, meşru taktiklerle hizmet yapmak, üzerimize borçtur. Tavizden Allah’a sığınır, taktik hakkımızı kullanmaktan geri durmayız. Allah’a emanet ol.

Namık: En güzel tepkiniz hayırlı olsun. Sizin tepkinizi okuyunca aklıma bir hatıra geldi. Bunu da paylaşalım, karar zat-ı âliniz olsun. Necip Fazıl Kısakürek merhum, Akıncılar ile Ülkücü kardeşlerimizi bir çatı altında tutma fikrini ortaya koyunca, nice Necip Fazıl hayranları üstadın eserlerini yakmıştır. Sloganik mantık hep böyle yapar. İnşaallah siz onlardan değilsinizdir!

Öztürk: İftiranızdan Allah’a sığınırım. Okuyucularımızı yanlış bilgilendirerek Amerika’da 5 gün kapıda beklediğimizi söylüyorsunuz. 5 gün, 3 hoca beldelere giderek, mihrap, minber ve kürsülerden özgür tebliğimizi yaptık. Bu gerçeği senden, benden, eş ve dostundan önce Allah biliyor. Bu bilgilerle yüzleşmemiz büyük mahkemede olacaktır.

Vuslat: Göz göze, yüz yüze gelerek konuşsaydık, hayal kırıklığına uğramaz, şahsımı tebrik eder, boynuma sarılırdınız. Allah’a hamdolsun gizli, tuzaklı, hain kişilerin tuzaklarına düşmedik, inşallah, bundan sonra da düşmeyiz.

Kazım Arıcı: Müslüman günah çıkarmaz. En büyük günahı işlese bile tevbe eder. Bilerek yapılan hataların dışında bilmeyerek yapılan hataları Allah’ın affettiğini kitabımız söyler. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, nice milletvekillerimiz, bakanlarımız, hain malum şahıs için: Allah affetsin, bu adamı tanıyamamışız, itirafını tüm dünya duydu.

Konevi: Konya halkımızın bakışı şudur: 1985 yılından beri eğitim veren kurumumuz, binden fazla mezun vermiş ve üniversite bitirerek; ülkesi, milleti, devleti için harıl harıl çalışmaktadır. 1985-2016 yılları içinde tek bir yüz kızartıcı olaya şahit olunmamıştır. Bilemediğimiz bir hata yaptıysak, “Lâ tuâhıznâ in nesînâ ev ahta’nâ”ya sığınma hakkımız vardır. Unutmayalım iftira etmek, sıradan bir günah değildir.

Serdar: Hayatımda çıkar nedir bilmem. İsteseydim layık olmadığım halde milletvekili de olurdum. Hakkında kesin delil bulunmayan konularda maslahat, zaruret ve siyaset devreye girer. On dakikalık Pensilvanya ziyareti, beni inancımdan, hizmetlerimden farklı mecralara çıkarmış ve onu kabul etmişsem, Allah seni değil beni kahretsin. Mahkeme-i Kübra’yı günde birkaç defa hatırlarsak, kanaat tuzaklarına düşmeyiz.

Şahsıma bizzat telefon açan ilgili yazımızdan dolayı teşekkür eden ve doğru bilgilerle yorum yapan kardeşlerime teşekkür ediyorum.    

Selam olsun, aklını vahiyle besleyip doğru konuşanlara.

Selam olsun, Peygamberimizin hadis ve sünnetiyle haşır-neşir olanlara.

Selam olsun, fikrini, istikbalini kirli, kiralık adreslerden uzak tutanlara.

Selam olsun, bir elini kitaba, diğer elini hayata koyarak konuşan, yazan, koşan ve hizmet eden Allah erlerine…

Yazıklar olsun, devletine, milletine tuzak kurup, İslam adına hareket ettiğini söyleyip, Müslümanlara darbe yapan hainlere.

Her şeyin en iyisini Allah bilir. Selam ve saygılarımla, cumanız mübarek olsun.

yeniakit

Bu yazı toplam 1077 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar