Hastane önünde müdahale

Hastane önünde müdahale

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için hastane önünde bekleyenlerle polis arasında arbede çıktı. Polis kalabalığa gaz bombası attı.

Berkin Elvan'ı bekleyen grubun, bir polis minibüsünü hastane önüne yaklaştırmak istememesiyle gerginlik çıktı. 

Minibüs içinden dışarıdaki gruba gaz bombası atıldı. 

Grup polis minibüsünün çevresinden ayrılırken, hastane önünde durum normale döndü.

İstanbul Okmeydanı'nda, geçen Haziran ayındaki Gezi parkı eylemleri sırasında evinden ekmek almak için çıkan Berkin Elvan, polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Berkin Elvan, 16 Haziran'dan bu yana komadaydı. 

Ailesi oğullarının iyileşmesi için başında umutla bekledi ama bu sabah 7'de ölüm haberi geldi. Ailesinin 45 kilodan 16 kiloya kadar düştüğünü söylediği Berkin Elvan'ın sağlık durumu, cuma günü kötüleşmişti. Duran kalbi müdahale ile çalıştırılan Berkin, yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşatılıyordu. 

Ailesi Berkin Elvan'ın ölümünü, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Halkımıza: Saat 07:00 Berkin Elvan evladımızı kaybettik, başımız sağolsun" mesajıyla duyurdu.

Berkin Elvan için yarın 12.00'de Okmeydanı Cemevi’nde tören düzenlenecek, ardından cenazesi Feriköy mezarlığına defnedilecek.

Ailesi, Berkin'in yoğun bakımda 16 kiloya kadar düştüğünü açıklamıştı.[twitter]
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de pazartesi günü Berkin Elvan'ın sağlık durumunu öğrenmek için babasını telefonla arayarak bilgi almıştı. 

Aile sorumluların bulunmasını istiyor

Ailenin avukatı Evrim Deniz Karatanı, Berkin'in ölüm haberinin ardından ailenin ayakta kalmaya çalıştığını söyledi. Avukat, ısrarlı takipleri sonucu olay günü bölgede görevli 20 kadar polisin ifadesine başvurulduğunu ancak bu polislerin 'gaz kullanmadık' dediğini anlattı. "Kimin kullandığı, kimin gaz atılması emrini verdiği hâlâ belli değil. Devlet koruyor" dedi.