Haşim Kılıç:Yılmadım

Haşim Kılıç:Yılmadım

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç açıklama yaptı. Emekli olan Kılıç, siyasete atılacak mı?

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, bugün itibarıyla emeklilik kararı aldığını ve dilekçesini gönderdiğini belirterek "Ve artık emekliyim" ifadesini kullandı. Haşim Kılıç'ın görev süresinin Mart'ta dolmasına rağmen, bugün emeklilik kararı alması sürpriz olarak algılandı. 
Kılıç konuyla ilgili olarak, bugün yeni başkanımızı seçmiş bulunuyoruz. Emeklilik kararımı vermiş bulunuyorum. Dilekçemi gönderdim artık emekliyim. Bir ay önce böyle bir karar aldı. Konuşmamın başında da söylediğim gibi yasa gereği 2 ay önce başkanın seçilmiş olması bu yıl uygulandı. Şu anda bu çatı altında iki başkan var. Tek çatı altında iki başkan olmaz. Seçilmiş olan arkadaşımın daha rahat çalışması adına emeklilik kararımı aldım, değerlendirmesinde bulundu. 
KILIÇ: BU KARARIMI SAKIN OLA...
Kılıç, konuşmasının başında bir gazetecinin siyasetle ilgili sorusuna ise "Herhangi bir siyasi projem yok ben bugün görevi bırakırken bir mahkemede iki başkan olmaz diye bıraktım. Bu kararımı (emeklilik kararı) sakın ola ki siyasi bir projeyle ilişkilendirerek değerlendirmeye kalkmayın. Bu emekliliğimin de bununla uzaktan yakından alakası yok" şeklinde cevap verdi. 
İşte Kılıç'ın açıklamasından satır başları: 
-Yasa gereği seçimden 1 hafta önce arkadaşlarımıza bildirmemiz gerekiyor. Erteleme kararı benim kararım değil. Adaylarım kulis çalışmaları için benden süre istedi. Buna farklı anlamlar yüklemeye gerek yok. Dışarıdan konuşulanları ciddiye almıyorum. Bunların üzerinde çok durmayacağım. Hiçbir zaman gizli bir ajandam olmadı. 
-25 yıl boyunca hep açık yüreklilikte konuştum. 
-AYM Yasaklayıcı anlayışından arındı, özgürlükçü bir AYM var artık. AYM aldığı kararlarla haklı övgüyü hak etmiştir. 
-Anayasa Mahkemesi artık bir temel hak ve özgürlükler mahkemesidir. 
HAŞİM KILIÇ: YILMADIM
-Her iktidar döneminde linç edilmekten kendimi alamadım. Bugün de çok büyük eleştiriler ve saldırılar karşısında kaldım, yılmadım. Ama şunu belirteyim, eleştiri ve saldırılardan yılmadım. Temel haklara yapılmış saldırı insan onuruna yapılmış saldırıdır. 
"KİM ALINIRSA ALINSIN"
- Bundan kim alınırsa alınsın emekli olduktan sonra da doğru ve yanlışı söylemeye devam edeceğim. İfade özgürlüğü kapsamında bana yapılmış olan eleştirileri de bu çerçevede değerlendirdim. Mümkün olduğu sürece de bunlara cevap vermemeye çalıştım.
HAŞİM KILIÇ'TAN ERKEN EMEKLİLİK KARARI
-Seçilmiş arkadaşımın rahat çalışması adına emeklilik kararı aldım. Bu nefes bu tende kaldığı sürece özgürlük mücadelem devam edecektir. Sorunları demokratik ortamda konuşabilmeliyiz. 
-Böyle bir yargı ile devam edemeyiz. En ücra yerde hakimin siyasi görüşünü herkes biliyor. Yargı böyle devam edemez, intikam aracı değildir. 
-Çözüm bulamazsak her seçim yargıçlar arasındaki ilişkiyi zedelemektedir. Yargıda seçimler çürümelere neden olan sonuçlar doğurmaktadır. 
"HERHANGİ BİR SİYASİ PROJEM YOK"
-Herhangi bir siyasi projem yoktur. 25 yıllık burada edindiğin tecrübe temel hak ve özgürlüklerle ilgili çalışmalarımı aktaracağım. Doğruları söylemeye devam edeceğim, bu bir yerde başkan olmak ya da siyasi figür olmakla yürümesi gerekmiyor.