HAŞİM KILIÇ ve SALİH MİRZABEYOĞLU

HAŞİM KILIÇ ve SALİH MİRZABEYOĞLU

Haşim Kılıç’ın koltuk sevdası. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda gözü olduğu söylenen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı Beyaz TV’de yorumlayan (15 Nisan 2014) Ak Parti Milletvekili Şâmil Tayyar şöyle dedi; (meâlen) ‘Kılıç’ın...

Cumhurbaşkanlığı koltuğunda gözü olduğu söylenen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı Beyaz TV’de yorumlayan (15 Nisan 2014) Ak Parti Milletvekili Şâmil Tayyar şöyle dedi; (meâlen) ‘Kılıç’ın önce bir araştırılması lâzım… Cumhurbaşkanı ve Başbakana karşı; Abdullah’a söyledim, Tayyib’e demiştim gibi lâflar ediyor…”

 

Bu sözlerle Kılıç’ın üstten bakışını anlatmaya çalışıyor Tayyar ve bu kibirle Kılıç’ın cumhurbaşkanlığı koltuğunu da hak ettiği vehminde olduğunu ima ediyor.

 

 

ÖNCE SALİH MİRZABEYOĞLUNU TERKETTİ ŞİMDİ BAŞBAKAN ERDOĞANI

 

Haşim Kılıç önce Fikri terk etti. Salih Mirzabeyoğlu ile birlikteliği döneminde Gölge Dergisi’nin Ankara temsilcisi idi ve İbda Fikriyatı’nın ciddi savunucusuydu.

 

Makam sevgisi Kılıç’ın fikirden uzaklaşmasına ve makamları nefs meselesi yapmasına sebep olmuş ki, hükümetin doğru icraatlarının önünü kesmekte bir beis görmüyor… Kılıç’ı tanıyanlar; nereden nereye, diyorlar.

 

Makam hırsıyla yanıp tutuştuğu son icraatlarıyla ortaya çıkan Kılıç, Salih Mirzabeyoğlu’ndan sonra şimdi de Başbakanı terk ettiği için tanıyanlarınca kınanıyor… Kılıç’a karşı kamuoyu tepkisinin artacağını söyleyen tanıyanları şöyle diyorlar:

 

Yalancıdan cumhurbaşkanı olmaz. Haşim Kılıç Salih Mirzabeoğlu’nun çıkardığı derginin Ankara temsilcisi olmadığını iddia ederek yalan söylemiştir. H. Kılıç isminin, Hüsnü Kılıç olduğunu iddia etmiştir ki, resimde hem Hüsnü Kılıç vardır hem de Haşim Kılıç. Altmış küsür eser sahibi olan bir fikir adamıyla arkadaşlığını gizleyen, dahası inkâr eden birinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna yakışmayacağı âşikârdır.

 

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın Salih Mirzabeyoğlu ile aynı karede fotoğrafları:

hasim-kilic-salih-mirzabeyoglu-gar.jpg

 

 

salih-mirzabeuoglu-hasim-kilic.jpg

Furkan Haber