Haşim Kılıç, Muharrem İftarı'nda Hükümet'e Yüklendi-VİDEO

Haşim Kılıç, Muharrem İftarı'nda Hükümet'e Yüklendi-VİDEO

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, isim vermeden hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, mağdurun ahını alan zalimlerin ayakta kalamayacaklarını söyledi. 

Artan nefret söylemine dikkat çeken Kılıç, “İnançlara ve özgürlüklere meydan okuyanların üstünlük kazandığına insanlık tarihi şahit olmamaktadır. Hakkının ihlal edilmesi nedeniyle gözyaşı döken bir mağdurun ahını alan zalimlerin ayakta kaldıkları görülmemiştir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Haşim Kılıç'ın kürsüye çıkmasıyla salonu terk etmesi dikkat çekti.

ORTAK DEĞERLER ACIMASIZCA TAHRİP EDİLDİ

Haşim Kılıç, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'nın Rixos Otel'de düzenlenen Muharrem İftarı programında konuştu. Siyasiler başta olmak üzere toplumun birçok kesimine önemli mesajlar verdi. İnanç ve özgürlüklerin önemine dikkat çeken Kılıç, farklılıkların bir arada yaşamasını sağlayan ortak değerlerin acımasızca tahrip edildiğini anlattı.

Toplumun birlik ve dirliğinin yönetilemez hale getirildiğini söyledi. Rakiplerini şeytanlaştırmak için nefret duygularının yoğun bir şekilde kullanıldığını ve bu durumun kaygı verici olduğunu vurgulayan Kılıç, “İnsanlık dışı kabul edilen nefret duygularını kullanarak haram rant elde edenler bilmelidir ki kendi çocuklarının da sonunu hazırlamaktadırlar” dedi. Bu ifade, salondaki konuklardan büyük alkış aldı.

Haşim Kılıç'ın konuşmasının satır başları şöyle:

MAĞDURUN AHINI ALAN ZALİMLER AYAKTA KALAMAZ: “Hakkının ihlal edilmesi nedeniyle gözyaşı döken bir mağdurun ahını alan zalimlerin ayakta kaldıkları görülmemiştir. Devletler zulümle payidar olamaz denilirken, adil olmayan bir davranış zulüm olarak tanımlanmıştır. Hırsın, kıskançlığın, nefretin intikam ve sahiplik duygularının kontrol edilemediği durumlarda insanlık tarihinde izleri silinemeyen yaraların açıldığına bugün bir kez daha burada şahit oluyoruz.”

NEFRET DİLİ KAYGI VERİCİ: “İnsanlık dışı kabul edilen nefret duygularını kullanarak haram rant elde edenler bilmelidir ki kendi çocuklarının da sonunu hazırlamaktadırlar. Ne yazık ki rakiplerimizi şeytanlaştırmak için nefret duygularının yoğun bir şekilde kullanıldığı kaygı verici bir dünya yaşıyoruz. Kin, nefret, öfke ve intikam duygularına bağımlı olanlar özgür olarak nitelendirilemez. Hiçbir kutsal inanç, düşünce ve ideoloji nefret suçunu haklı gösteremez.”

ORTAK DEĞERLERİMİZ TAHRİP EDİLMEKTE: “Farklılıkların bir arada yaşamasını sağlayan ortak değerlerimiz acımasızca tahrip edilmekte, birliğimiz ve dirliğimiz yönetilmez hale getirilmektedir. Geliniz bu üstün evrensel değerlere nefret zehrini karıştırmayalım.”

EFKAN ALA SALONU TERK ETTİ

İftar programına Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, kapatılan Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve çok sayıda davetli katıldı. İftar programına geç gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala ise konuşmasını yaptıktan sonra kürsüye çıkan Haşim Kılıç'ı dinlemeden salondan ayrıldı.

haşim-kiliçtan-hükümete-rant-eleştirisi.jpg

cihan