Hasan Ruhani'den Çarpıcı Açıklamalar

Hasan Ruhani'den Çarpıcı Açıklamalar

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkan Hasan Ruhani İran Devlet Televizyonu'na verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hasan Ruhani, baskı ve zorbalığa karşı İslam Cumhuriyeti'nin asla yenik duruma düşmeyeceğini vurgularken, Tahran'ın nükleer enerji programı üzerinde 5+1 ile nihai bir anlaşma konusunda karamsar olamdığını söyledi.

Ruhani "Başmüzakereler hakkında kötümser değilim, ama altı aylık bir sürenin sonunda anlaşmaya ulaşmak için karşıtların uygun etkileşime hazır olup olmadığına bağlıdır. İran ülke ve millet olarak müzakere masasına oturup, akıl,mantık ve aynı zamanda yapıcı etkileşim ile birlikte dünya ile konuşmaya hazır, ancak baskı zorbalık ve yanlış ifadelerle İran'a boyun eğdirilmeyeceği de bilinmelidir" ifadelerini kullandı.

Ruhani konuşmasına,"Bizim haklarımız doğrultusunda kırmızı çizgilerimiz bellidir. İran her zaman şeffaflık ve güven artırıcı önlemler izlemekte Birleşmiş Milletler tarafından İran'a uygulanan yasadışı yaptırımların kaldırması dahil, tüm yasaklar nihai anlaşma sonucunda kaldırılması İran milletinin hakkıdır" diyerek devam etti.

www.tevhidhaber.com

Kaynak:Haber Kaynağı