Hasan Ruhani: Herkesin Cumhurbaşkanıyım

Hasan Ruhani: Herkesin Cumhurbaşkanıyım

İran'da dün yapılan 12'nci cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından tekrar seçilen Hasan Ruhani, kendisine oy veren ve vermeyen herkesin cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

İran’da 12'nci dönem cumhurbaşkanlığı seçimini 23 milyon 549 bin 616 oy olan Hasan Ruhani tekrar cumhurbaşkanı olarak seçildi. Resmi açıklamanın ardından halka hitap eden Ruhani birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Ruhani, "Ben dostluk ve yardım elimi samimi bir şekilde tüm İran halkına, guruplara, partilere uzatıyorum. Demokrasi kuralları ve kanunlar çerçevesinde muhaliflere ve onların hükümeti eleştirmelerine saygı duyuyorum. Dünya bugün İran'ın şiddet ve radikalizmden uzak olduğunu bilmektedir. Bizim milletimiz dünya ile barış ve istikrar içinde yaşamak istiyor fakat hakaret veya tehdidi kabul edemez, bu milletimizin komşularımız ve dünya güçleri tarafından en doğru şekilde duyulması istenilen mesajıdır. Bizim seçimimiz komşular ve bölgeye, güvenliğinin temininin yolunun demokrasinin gelişmesi ve halkın oylarına saygı olduğunu göstermektedir." dedi.

Seçimde kendisine oy verenlere teşekkür eden Ruhani, "Bu zafer, barışın şiddet ve gerginliğe zaferidir, Bu zafer milli birliğin zaferidir. Bu hizmetkarlarına oy vererek hizmet etmek imkanı sağlayan herkesin elini öpüyorum ve Yüce Allah’tan hizmetlerimle herkesin güvenini sağlamayı nasip etmesini niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.