Hasan Karakaya: Cumhuriyet Gazetesi Açıklaması

Hasan Karakaya: Cumhuriyet Gazetesi Açıklaması

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programının konuğu Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'ydı.

Programda, geçen hafta uğradığı saldırıda 12 çalışanını kaybeden Fransız mizah dergisi Carlie Hebdo'nun yeni çıkan ilk sayısının kapağında Hz. Muhammed karikatürünü basması, Cumhuriyet Gazetesi'nin bugünkü baskısında bu karikatüre yer vermesi ve Almanya'da dün düzenlenen teröre karşı barış yürüyüşü tartışıldı.
 
"BURADA BİR TAHRİK DEĞİL AYNI ZAMANDA TAHKİR VAR"
 
Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya programda, geçen hafta uğradığı saldırıda 12 çalışanını kaybeden Fransız mizah dergisi Carlie Hebdo'nun, yeni çıkan ilk sayısının kapağında Hz. Muhammed karikatürüne yer vermesini değerlendirdi. "Burada bir tahrik değil aynı zamanda tahkir var" diyen Karakaya,"İnsanların dini hassasiyetiyle oynamayın. Yoksa birileri bunu bahane edip saldırıda bulunabilir." ifadesini kullandı.
 
Carlie Hebdo'yu "Fikri yönden anarşist bir dergi " olarak niteleyen Karakaya, "Ama bu size hakaret özgürlüğü vermez. Batılılara bunu anlatamıyoruz. Onlar güç bizde, özgürüz diyorlar. Bunun ortadan kalkması gerekiyor. Dergi biraz da kaşınıyor." diye konuştu.
 
"SALDIRILARIN ARKASINDA İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİNİN SAVAŞI VAR"
 
Fransa'daki Carlie Hebdo ve market saldırılarını değerlendiren Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü, saldırıların arkasında istihbarat örgütlerinin savaşının olduğunu öne sürdü ve Türkiye ile Fransa'daki saldırıların bağlantılı olabileceğine dikkat çekti. Karakaya, "Saldırının arkasında Filistin'in tanınmasından rahatsız olanlar olabilir" dedi.
 
"MÜSLÜMANLARIN ELİ TEMİZ, ELİ KİRLİ OLANLAR FRANSA VE BATI DÜNYASI”
 
Saldırı konusunda Müslümanların savunmaya geçmemeleri gerektiğini belirten Karakaya, "Müslümanların eli temiz, eli kirli olanlar Fransa ve tüm Batı dünyası. Bir bataklık varsa orada sivrisinekler ürer. Bütün dünya bataklığı kurutmamak için sürekli suluyor. Bu çifte standart, dünya herkesin hassasiyetini gözetmek zorunda" şeklinde konuştu.
 
“CUMHURİYET’İN YAPTIĞI PİSLİĞE ÇANAK TUTMAK”
 
Cumhuriyet Gazetesi'nin bugünkü baskısında Carlie Hebdo'nun kapağında yer verdiği Hz. Muhammed karikatürünü basmasını değerlendiren Karakaya, "Biz dünyaya sakin olun çağrısı yaparken Cumhuriyet gazetesinin yaptığı pisliğe çanak tutmaktır." ifadesini kullandı.