Hasan El Benna'nın Torunu Türkiye'ye Sığındı

Hasan El Benna'nın Torunu Türkiye'ye Sığındı

Danimarka'dan gizli servisi atlatarak izinsiz Türkiye'ye giriş yapan İhvan'ın kurucusu Hasan El Benna'nın torunu Muhammed Samir El Benna İstanbul'da tutuklanınca iltica talebinde bulundu. Danimarka istihbaratı ise O'nu Sisi'ye teslim etmek istiyor.

Casus filmlerini aratmayan müthiş bir kaçış öyküsü... Mısır'da İhvan hareketini kuran Hasan El Benna'nın torunu 24 yaşındaki Muhammed Samir El Benna'nın Danimarka'dan gizlice Türkiye'ye kaçtığı ve tutuklandığı ortaya çıktı.

DANİMARKA GİZLİ SERVİSİ EL BENNA'YI ADIM ADIM İZLEDİ

Türkiye'ye izinsiz giriş yapan El Benna, Danimarka gizli servisinin verdiği bilgiler üzerine Zekeriyaköy'de bir adreste gözaltına alındı.

Çünkü Danimarka gizli servisi onun peşindeydi ve adım adım takipteydi. Hakkında kırmızı bülten çıkarıldı ve İstanbul Emniyeti ile irtibata geçildi.

Muhammed Samir El Benna, gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilerek tutuklandı ve Maltepe Cezaevi'ne konuldu.

Danimarka polisi, El Benna'yı uyuşturucu kaçakçılığı ile suçluyordu ama asıl mevzu başkaydı.

Mısır yönetimi, Danimarka'ya baskı yapıyor ve İhvan hareketinin sembol ismi Hasan El Benna'nın torunu Muhammed Samir El Benna'yı iade etmesini istiyordu.

“BENİ TESLİM ETMEYİN, YOKSA İDAM EDECEKLER”

Gözaltına alınan torun El Benna'nın ilk işi Türkiye'den siyasi iltica talebinde bulunmak oldu. Danimarka ise Muhammed Samir El Benna'nın iadesi için işlemlere başladı.

Muhammed Samir El Benna eğer Danimarka'ya teslim edilirse Mısır'a gönderilecek ve yargılanarak idam edilecek.

24 yaşındaki torun El Benna, Sisi yönetiminin muhaliflerine gözdağı vermek için diğer İhvan mensupları gibi kendisini de idam edeceğini belirterek siyasi iltica talebinde bulundu.

Türkiye'nin Muhammed Samir El Benna'nın iltica talebini kabul edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor.