Hariri: Nasrallah Husi'lerin Lideriymiş Gibi Hareket Ediyor

Hariri: Nasrallah Husi'lerin Lideriymiş Gibi Hareket Ediyor

Eski Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'ın, Yemen'deki Ensarullah Hareketi'nin lideriymiş gibi hareket ettiğini savundu.

Eski Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, Yemen'deki Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) lideriymiş gibi hareket ettiğini savundu.

Hariri, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Nasrallah'ın Yemen konusundaki sözlerini eleştirerek, "Nasrallah, Yemen konusunu ele alırken sanki Lübnan'daki (Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen) Dahiye ya da En-Nabtiyye bölgelerinden bahsediyor. Husilerin lideriymiş gibi hareket ediyor" ifadesini kullandı.   

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Yemen halkı ile dayanışma toplantısında konuşma yapan Nasrallah, "ABD ve Suudi Arabistan'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği Yemen operasyonunu" kınadığını söylemiş, Yemen halkının arkasında olduğunu dile getirmişti. 

Ülkedeki Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığını söylemişti. 

 

AA