Hapisteki Esrarengiz Kadın, Bağdadi'nin Kız Kardeşi mi

Hapisteki Esrarengiz Kadın, Bağdadi'nin Kız Kardeşi mi

IŞİD'in salı verilmesi için defalarca tehditler savurduğu hatta infazlar yaptığı kadın serbest kalıyor. Peki bu kadın kim ve neden bu kadar önemli...

İŞİD'in uğruna 2 Japon gazeteci ve bir İsrailli pilotu rehin aldığı salı verilmesi için defalarca tehditler savurduğu, hatta infazlar yaptığı kadın serbest kalıyor. Ancak akla gelen soru IŞİD bu kadın için neden bu kadar uğraşıyor sorusu. Çünkü iddialara göre bu kadın IŞİD lideri Bağdadi'nin kız kardeşi...

GİZEMLİ KADIN SERBEST KALIYOR

Ortadoğu'ya kana bulayan IŞİD'in ısrarla salıverilmesini istediği gizemli kadın, sonunda serbest kalıyor. IŞİD'in 'hapisteki kız kardeş' olarak tanımladığı Sacide er-Sacide er-Rishawi'nin kim olduğu ise gizemini koruyor. Ürdün Başbakan Yardımcısı Marwan Muasher, er-Rishawi'nin Irak El Kaidesi'nin lideri Zerkavi'nin yardımcılarından birinin kız kardeşi olduğunu duyurmuş ancak bu yardımcının kimliğini açıklamamıştı.

NTV'ye göre Delta Force'dan emekli Yarbay James Reese, Ürdünlü Başbakan Yardımcısının açıklamasını bir adım daha öne götürerek Zerkavi'nin sözü geçen yardımcısının şu an IŞİD'in lideri olan Bağdadi olduğunu öne sürmüştü.

HAPİSTEKİ KIZ KARDEŞ'

Bu bilgilerden yola çıkarak IŞİD'in ısrarla salıverilmesini istediği er-Rishawi'nin Bağdadi'nin kız kardeşi olduğu yorumları yapılıyor. Örgütün açıklamalarında 'hapisteki kız kardeş' tanımlamasını kullanması da bu iddiayı güçlendiriyor.

JAPON REHİNEYİ BIRAKMAK İÇİN DE ONU İSTEMİŞLERDİ

IŞİD elinde bulunan Japon rehineleri serbest bırakması karşılığında da Sacide er-Rişavi'nin salıverilmesini talep etmiş, örgütün bu isteği kabul görmemişti. IŞİD de serbest gazeteci olarak çalışan Japon Haruna Yukawa'yı öldürmüştü. Bugün bir video daha yayınlayan IŞİD, er-Rişavi serbest bırakılmazsa bir Kürt askerini daha öldürüeceğini açıklamıştı.