Hapishanede  Şehid  Ettiler 1 yıl Sonra Beraat Etti

Hapishanede Şehid Ettiler 1 yıl Sonra Beraat Etti

Mısır'da aralarında geçen yıl hapishanede vefat eden Ferid İsmail'in de bulunduğu 11 darbe karşıtı hakkında beraat kararı verildiği bildirildi.

Mısır'da aralarında geçen yıl hapishanede vefat eden Ferid İsmail'in de bulunduğu 11 darbe karşıtı hakkında beraat kararı verildiği bildirildi.
 
Beraat eden sanıkların savunma heyeti üyesi avukat Muhammed Abdullah, Şarkiyye ilindeki Bilbeys Ceza Mahkemesinin Akrep Cezaevinde Mayıs 2015'te hayatını kaybeden İsmail'in de aralarında bulunduğu 11 darbe karşıtı hakkında beraat kararı verdiğini belirtti.
 
Abdullah, müvekkillerinin 14 Ağustos 2013'te Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarının dağıtılmasıyla eş zamanlı olarak Şarkiyye ilinde şiddete ve protestoya teşvik etmekle suçlandıklarını hatırlattı.
 
İsmail hakkındaki beraat kararının vefatı nedeniyle verilmediğine ve yargılama esnasında onun ölümünü resmi olarak belirtmediklerine dikkati çeken Abdullah, bunun sembolik değil, hak edilmiş bir beraat kararı olduğunu anlattı. 
 
Ferid İsmail, Akrep Cezaevinden tedavi için hastaneye nakledildikten 2 gün sonra hayatını kaybetmişti.
 
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), İsmail'in tıbbi ihmal nedeniyle vefat ettiğini bildirmişti.
 
Ferid, askeri darbeden önce iktidar partisi olan Hürriyet ve Adalet Partisinin Yürütme kurulu üyesi ve Hüsnü Mübarek rejiminin devrildiği 25 Ocak 2011 devriminde Tahrir Meydanı'ndaki önemli simalardandı.
 Kaynak : Dünya Bülteni