Hani'de bomba Yüklü Araçla Saldırı

Hani'de bomba Yüklü Araçla Saldırı

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.

İlk bilgilere göre PKK'lı teröristler bomba yüklü aracı İlçe Jandarma Komutanlığı önünde infilak ettirdi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki binalarda hasar meydana gelirken, yaralananlar oldu. Bombalı saldırının ardından ilçede PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çatışmanın sürdüğü ilçeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Çatışma nedeniyle ekipler bir süre ilçeye ulaşamazken, yaralılar Hani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İlçede çatışmalar devam ediyor.

SİVİLLER DE YARALANDI

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tankerle saldırdığı belirtildi. Saldırıda Jandarma Komutanlığı ile bitişiğinde bulunan lojmanlarında da büyük hasar meydana gelirken, olayda askerlerin yanı sıra sivillerinde yaralandığı öğrenildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı yakınında bulunan deprem konutlarının da patlamadan büyük oranda hasar gördüğü, burada oturan vatandaşların da yaralandığı belirtildi.

Çatışmaların sürdüğü ilçedeki yaralıların tahliye edilmesi için ambulans helikopterlerin devreye sokulması için çalışmalar başlatıldı.