Hani bunlar 'renksiz ve kokusuz' yığınlardı?

Anadolu Ajansı muhabiri, Filistin Başbakanı İsmail Haniye'ye "Arap Baharı" hakkında ne düşündüğünü sormuş.

Haniye'nin cevabı: "Bundan öncelikle halklar yararlanacaktır. Sonra da Filistin davası. Onun için bu değişimi çok olumlu buluyoruz. Bölgenin gelecekteki adresi halklar olacaktır ve halklar her zaman Filistin davasının yanında yer alacaklardır."

Mısır Devrimi sürecinde "Tahrir Meydanı'ndaki kalabalık İsrail'e karşı slogan atmadığına göre bu devrim emperyalistlerin güdümünde bir devrimdir" diye kestirip atanlara "Hele bir durun" deyip İsmail Haniye'nin yukarıdaki sözlerine benzer şeyler söylüyorduk, hatta Mısır Devrimi'nin en önemli motivasyon kaynaklarından birinin -adı konulmasa da- Siyonizm karşıtlığı olduğunu savunuyorduk, ama dinletemiyorduk.

Şimdi Tahrir Meydanı'nda toplanan Mısırlı devrimciler oradan İsrail Büyükelçiliği'ne yürüyüp Siyonistlerin tepesine biniyorlar.

"Renksiz, kokusuz, kimliksiz, ideolojisiz yığınlar"dan dem vurarak Mısırlı devrimcileri aşağılamış olan arkadaşlarımız bu manzaraya bakarken ne hissediyorlar acaba?

İnşaallah mahcubiyet hissediyorlardır ve inşaallah bu hissi Suriye'de de yaşamamak için Suriye Devrimi'ne bakışlarını düzeltirler.

Malum; Suriyeli devrimcileri de emperyalistlerin dümen suyunda giden "renksiz, kokusuz, kimliksiz, ideolojisiz yığınlar" olarak görüyor bu arkadaşlar.

Halbuki bugün Suriye'de Baas rejimine karşı yürüyen kitleler, 2006'da Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'e karşı kazandığı zaferi kutlayan kitlelerin ta kendileridir.

Devrimden sonra bu kitleleri Colan'da İsrail askerlerine taş atarken görmek, Suriye'yi yakından tanıyanlar için hiç şaşırtıcı olmayacaktır.

MUHAMMED CİHAD SAATÇIOĞLU

Annesi ve kızkardeşleri başörtüsü yasağına isyan ettikleri için idamla yargılandılar...

Kendisi de öteden beri İslamcı bir aktivist olarak bilinir...

Kudüs Yolu adlı internet sitesini yönetti, Gazze'ye yardım faaliyetlerine katıldı, farklı ideolojik gruplardan aktivistlerle beraber anayasa değişikliği referandumuyla ilgili "Yetmez Ama Evet" kampanyasında yer aldı...

Dikkat buyurun, PKK ve BDP'nin boykot kampanyasında değil, DSİP'nin "Yetmez Ama Evet" kampanyasında...

...Gelin görün ki Muhammed Cihad Saatçioğlu "PKK üyesi" olduğu gerekçesiyle tutuklandı!

Bu nasıl iş yahu?

Sevgili kardeşim Muhammed'e acil özgürlük, ailesine sabır diliyorum.

 

yeniaşafak

Bu yazı toplam 1370 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar