Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Hangisine şaşayım?

Gazete başlık atmış. Özür dileyerek aktaracağım "Bunlar neden bu kadar ahmak?" diye sormuş başlıkta. Kasdettiği Teksas valisi olan Rick Perry. Konu yaklaşmakta olan ABD başkanlık seçimleri.

Cumhuriyetçi Parti adayını belirlemek için hummalı bir şekilde çalışıyor. Önseçim sistemi olduğundan bütün aday adayları eteklerindeki taşları döküyorlar. Hem halkın gözüne girmek için kendilerini ön plana çıkartmaya çalışıyorlar, hem de diğer aday adaylarına çelme takıp düşürme siyaseti yürütüyorlar. Siyasetin çirkin yüzü özellikle bu dönemlerde daha da barizleşiyor. Cumhuriyetçi Parti muhafazakarlığı ile tanınan bir parti. Birkaç merkezci liberali de içinde barındırıyor olsa da köyü hıristiyanların hakimiyeti olduğu için böyle anılıyor. Bu köyü dindarlıkla gelen bir dar görüşlülük ve İslam düşmanlığı da hakim Cumhuriyetçiler arasında. Düşününüz, bugün bile Başkan Bush'un Irak işgalini savunabilir bu adamlar. Bütün bildiklerimize rağmen... Savaşın sonuçlarının gözümüzün önünde canlı canlı duruyor olmasına rağmen...

Böyle bir partinin içerisinde, seçim çalışmalarının kızıştığı bugünlerde bütün aday adayları son salvolarıyla gerekli yerlere mesaj gönderiyorlar. Verilecek mesajlardan biri İsrail lobisine. Gerçi burada Cumhuriyetçilerden söz ediyorum ama Demokratlar da farklı değiller malumunuz. Konu seçim oldu mu bir aday, ister Cumhuriyetçi ister Demokrat olsun önce bir gidip bu lobiye tapınır, onaylanır. Ancak Demokratlar bunu siyasi doğruluk çerçevesine oturtmaya çalışarak, kimseyi karşılarına almak istemezmiş gibi gözükerek yapmaya çalışırken Cumhuriyetçiler pervasızca yapar bunu.

Göğüslerini gere gere de İslam dinini küçültücü lafları bir güzel ederler. Oy alacakları kitle bunu beklemektedir onlardan çünkü.

Bu önbilgiden sonra dönelim Teksas valisine. Perry, birkaç gün önce Afganistan'da cesetlere yapılan iğrençliği savunur bir açıklama yapmış, büyük tepki almıştı. Şimdi de başka bir açıklamayla gündemde. Seçim kampanyası sırasında Tayyip Erdoğan ve eşrafını kastederek "Türkiye'yi İslamcı teröristler yönetiyor" demiş Perry. Mavi Marmara'da İsrail'i düşürdüğü durumdan dolayı kınamış Türkiye'yi. Ben şaşırmadım açıkçası. Çünkü bu zihnin nasıl kurgulandığını, nereden geldiğini az çok biliyorum. Cumhuriyetçilerin arasında İslam düşmanlığı çok yaygın. Bir kısmı ki burada halkı kastediyorum onlar, cahilliklerinden böyle, ama Perry gibi bir kısmı da bilinçli düşman. Şimdi gelelim "bizimkilere". Bizimkiler, Perry'nin açıklamasına şok olmuşlar!

Attıkları başlık da bunun sonucu olmalı. İyi hoş da benim anlayamadığım bir şey var burada. Erdoğan ve ekibini İslamcı diye yerden yere vuranlar, Gül'ün cumhurbaşkanlığına İslam'ı yaşıyor diye engel olmak isteyenler niye alınmışlar ki bu lafa bu kadar. Mavi Marmara konusundaki tutumundan dolayı hükümeti eleştirenler, İsrail yandaşlığı yapanlar kendileri değil miydi daha kısa bir süre önce. Ellerine fırsat geçse bu ekibi bir kaşık suda boğacak olanlardaki bu öfke niye şimdi.... Elin kovboyu da kalkmış, İslamcıyla teröristi birleştirivermiş. Amerika'nın cumhuriyetçileri oldum olası böyle. Sağcı ve muhafazakar zihniyette. Bu kimse için sürpriz değil. Washington da bunlarla kaynıyor. Neokonlar farklı mı düşünüyor zannediyor bizim şimdi ayılıp bayılan İslam-boğanlar. TSK'nın kol kola gezdiği Pentagon askerleri çok mu farklı düşünüyor zannediyor bizim İslam-alerjililer.

Amerikan cumhuriyetçileri böyle. Onlar dışarıda. Ya içimizdekiler?... Bizim cumhuriyetçiler?... Hangisine şaşayım? Dışarıdaki İslam düşmanlarına mı... Bizdekilere mi...

yeniakit

Bu yazı toplam 1475 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar