Hamdallah'ın Kudüs'e Girişine İzin Yok

Hamdallah'ın Kudüs'e Girişine İzin Yok

İsrail askerlerinin, Filistin Başbakanı Rami Hamdallah ve beraberindeki heyetin Kudüs'e girişine izin vermediği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezinden yapılan açıklamada, "İsrail güçleri, Filistin Başbakanı Rami Hamdallah, İstihbarat Birimi Başkanı Macid Ferec ile Koruyucu Güvenlik Birimi Başkanı Ziyad Hebberrih'in, Batı Şeria ile Kudüs arasındaki Hazma kontrol noktasından geçişine izin vermedi" denildi.

Açıklamada, Hamdallah ve beraberindeki heyetin, son günlerde Mescid-i Aksa'nın maruz kaldığı ihlalleri yerinde incelemek ve Kudüs sakinlerine destek olmak için Aksa'yı ziyaret etmek istediği kaydedildi.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin buraya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

Söz konusu olaylar nedeniyle Kudüs'te ve diğer bölgelerde İsrail polisi ile Filistinliler arasında taşlı sopalı arbede yaşanıyor.