Hamas'tan Yeni Bir Döneme Hazırlanma Çağrısı

Hamas'tan Yeni Bir Döneme Hazırlanma Çağrısı

Hamas, Batı Şeria direnişçilerine, İsrail ile mücadelede yeni bir döneme hazırlanma çağrısında bulundu.

Hamas'ın, Doğu Kudüs'te bir Filistinlinin açtığı ateş sonucu 2 İsraillinin öldüğü eylem sonrasında yaptığı açıklamada, "Batı Şeria direnişçilerini İsrail ile mücadelede yeni bir döneme hazırlanmaya çağırıyoruz." ifadesine yer verildi.

Mescid'i Aksa'ya ve "murabıtlar" olarak bilinen Aksa'nın gönüllü kadın bekçilerine yönelik her müdahaleye direnişçiler tarafından karşılık verileceği belirtilen açıklamada, dünkü eylemin "Aksa İntifadası'nın devam ettiği ve kimsenin bunu durduramayacağı" mesajı verdiği kaydedildi.

Açıklamada, intifadanın devam etmesini gerekli kılacak tüm gerekçelerin mevcut olduğu ve bu nedenle bu tür ihlallere sert bir şekilde karşılık verileceği ifade edildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, dün Emniyet Müdürlüğünün önündeki tramvay durağında düzenlenen saldırıda yaralanan 7 İsrailliden 1'i polis 2 kişinin kaldırıldıkları hastanede öldüğünü söylemişti.

Hamas eylemi gerçekleştirenin hareket mensubu Misbah Ebu Subeyh olduğunu duyurmuştu. Eylemin ardından İsrail güçleri Subeyh'i şehit etmişti.

AA