Hamas'tan Yalanlama

Hamas'tan Yalanlama

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Fetih Hareketi yanlısı bazı sitelerde yayınlanan ve Hamas liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar'ın De Morgen gazetesine verdiği röportajda yer aldığı ileri sürülen açıklamaların asılsız olduğunu bildirdi.

Hamas Hareketi tarafından dün (20 Nisan Çarşamba) yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Mahmud Ez-Zehhar'ın Belçika'da yayınlanan De Morgen gazetesine röportaj vermediği ve herhangi bir açıklama yapmadığı ifade edildi.

Bildiride, Mahmud Ez-Zehhar'a dayandırılan sözlerin asılsız olduğu belirtilerek, söz konusu haberi belirli kesimlerin uydurduğuna dikkat çekildi.

Hamas Hareketi, Fetih liderlerinin ve harekete ait haber sitelerinin bu tür yalan haberleri doğruymuş gibi yaymasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Bu arada, Belçika'da yayınlanan De Morgen gazetesinin Fetih yanlısı sitelerin iddia ettiği gibi Mahmud Ez-Zehhar ile yapılmış herhangi bir röportaj ya da Hamas liderine dayandırılan bir açıklama yayınlamadığı öğrenildi.

Fetih'e yakın sitelerde yayınlanan haberlerde, Mahmud Ez-Zehhar'ın "Filistin Yönetimi olmadıktan sonra İsrail'in Gazze'ye yapılacak limanı kontrolü altında tutmasında sakınca yok" dediği öne sürülmüştü.