Hamas’tan ‘tek devletli çözüm’ vurgusu: Halk dün reddettiği planı bugün de reddediyor

Hamas’tan ‘tek devletli çözüm’ vurgusu: Halk dün reddettiği planı bugün de reddediyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Filistin halkının BM'nin Filistin topraklarını ikiye bölmeyi ön gören 1947 yılındaki kararını kabul etmediğini belirterek, halkın dün reddettiği bölme kararını bugün de reddettiğini ve işgalciye asla hak vermediğini ifade e

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Filistin halkının BM'nin Filistin topraklarını ikiye bölmeyi ön gören 1947 yılındaki kararını kabul etmediğini belirterek, halkın dün reddettiği bölme kararını bugün de reddettiğini ve işgalciye asla hak vermediğini ifade etti.

Bugün (29 Kasım) BM’nin 1947 yılında Filistin topraklarını Siyonistler lehine bölme kararının yıldönümü. Karar tarihi Filistin topraklarının %55’ini Siyonistlere bırakıyor. Karar o zaman da Filistinlilerle dünya Müslümanları tarafından reddedilmişti.

Hamas Filistin topraklarının bölünmesinin yıldönümünde konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada Hamas “1967'de Siyonistlerin Filistin topraklarının %55’i üzerinde hakkı olduğunu reddeden Filistin halkı şimdi %80’i üzerinde hakkı olduğunu asla kabul etmez. Filistin halkı ilke olarak bölünmeyi ve bölünmeyle kendi topraklarından sadece %45’inin kendisine verilmesini dün kabul etmedi, gelecekte de etmeyecektir” ifadesini kullandı.

Filistin davasını hedef alan komploların, tuzakların, oyun ve entrikaların, görüşme ve taktiklerin Filistin halkının umudunu kırmayacağını belirten Hamas, denizden nehire kadar bütün Filistin topraklarını kurtarıp başkenti Kudüs olacak Filistin devletini kuruncaya kadar ellerinin tetikte olacağını ifade etti.


Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi