Hamas'tan Suriye'deki Filistinlilere Silahlı Direniş Çağrısı

Hamas'tan Suriye'deki Filistinlilere Silahlı Direniş Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Mülteci İşleri Dairesi Başkanı İsam Advan...

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Mülteci İşleri Dairesi Başkanı İsam Advan, Suriye’de bulunan Filistinli mültecilere çağrıda bulunarak, Avrupa’ya gitmek için ölüm teknelerini kullanmak yerine işgal altındaki Golan Tepeleri'nden Filistin’deki köy, belde ve şehirlerine dönmelerini istedi.
 
Filistin Ahrar Hareketi'nin Nekbe ile ilgili olarak Gazze’deki merkezinde düzenlediği konferansa katılan Advan, dünyanın Filistinli mültecileri ciddi bir mesele görmesi için yeni çalışmalar ve düşünceler ortaya koymak gerektiğini söyledi.
 
Hamas Mülteci İşleri Dairesi Başkanı İsam Advan yaptığı değerlendirmede, “Vatana dönüş konusunda bütün çaba ve gayretleri ortaya koymak gerekir. Bu konuda bütün grupların, Filistinli kurum ve kuruluşların, mültecilerle ilgili birimlerin içeride ve dışarıda kamuoyu oluşturacak şekilde birlikte hareket etmeleri gerekir. Dönüş bilincini hayata geçirmek, Filistinlilerin köylerine ve beldelerine dönmelerini sağlamak gerekir. Bunu da Suriye’den başlatmak mümkündür” dedi.
 
Vatana dönmenin ancak silahlı direnişle sağlanabileceğine dikkat çeken Advan, işgale uğrayan bütün devletlerin ancak silah gücüyle tekrar özgürlüğe kavuşabildiklerini ifade etti.
 Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi