Hamas'tan Siyonistlere Tehdit

Hamas'tan Siyonistlere Tehdit

Hamas liderlerinden Fethi Hamad, Gazze ablukasının tamamen kaldırılmaması durumunda patlamalar yaşanabileceği konusunda Siyonist işgalci güçlerini uyardı.

İslami Direniş Hareketi Hamas liderlerinden Fethi Hamad, Gazze ablukasının tamamen kaldırılmaması durumunda patlamalar yaşanabileceği konusunda Siyonist işgalci güçlerini uyardı.
 
Hamad, Aksa televizyonuna verdiği demeçte, İsrail’in Gazze’de macera peşine düşmemesini zira Gazze’yi ele geçirmenin kolay olmadığını söyledi.Hamad, halkın daha önceki üç savaşta olduğu gibi kendi topraklarını güçlü bir şekilde savunacağını ve yeniden büyük bir zafer kazanacağını ifade etti.
 
Gazze'ye uygulanan ablukanın sürmesi durumunda ise farklı yerlerde patlamalar yaşanabileceği uyarısında bulunan Hamad, Filistin halkının çoğunluğunun Siyonist işgalcilere karşı direnişi ve cihadı seçtiğini vurguladı.
 
İntifadanın devam ettiğini belirten Hamad, Filistin yönetiminin de siyonist işgal rejimiyle güvenlik işbirliğini durdurarak halkına dönmesi gerektiğini söyledi.
 
Hamad, Batı Şeria’daki güvenlik güçlerini de görüşmelerde yol alabilmek için Şehit Emced Sükkeri gibi şehadet eylemlerini takip etmeye çağırdı.
 
İntifadaya Arap ve İslam ülkelerinin destek vermesi gerektiğini söyleyen Hamad, işgalcilere karşı Kudüs ve Batı Şeria’nın yalnız bırakılmamasını istedi.
 
Siyonistlere karşı şehadet eylemleri gerçekleştiren Filistinlileri öven Hamad, bu eylemlerin Siyonistlerin Aksa işgalini hafiflettiğini söyledi.
 
Hamad; ‘’Halkımız Batı Şeria’daki işgalcilere karşı savaşı sürdürerek intifadayı daha ileriye taşımalı. Zira İşgalcilerin işlediği suçlar, intifadanın geliştirilmesi gerektiğini gösteriyor’’ dedi.
 
Kudüs intifadası, Ekim 2015 tarihinde Şehit Mühenned el-Halabi’nin Kudüs’te iki Siyonist’i öldürmesiyle başlamıştı.