Hamas'tan Savaş Hazırlığı

Hamas'tan Savaş Hazırlığı

Sonist güvenlik kaynakları, Gazze’nin kontrolünü elinde bulunduran İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın yerin altında İsrail’e doğru ayda yaklaşık 10 kilometrelik tünel kazıdığını iddia etti.

Tevhid-Haber

Siyonist güvenlik kaynakları, Gazze’nin kontrolünü elinde bulunduran İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın yerin altında İsrail’e doğru ayda yaklaşık 10 kilometrelik tünel kazıdığını iddia etti.
Siyonist Kanal-2 televizyonuna konuşan bir askeri ve güvenlik kaynağı, tüneller konusunda Hamas’ın karşılaştığı bütün sıkıntılara rağmen ve bazı tünellerin de yıkılmasına rağmen tünel tehdidinin hâlâ ciddi bir tehdit oluşturduğunu, hatta bu tehdidin geçmişten daha büyük bir boyut kazandığını söyledi.
Konuyla ilgili değerlendirme yapan siyasi bir kaynak ise, “Gazze’deki tüneller için kapsamlı bir çözüm bulunmamaktadır. Büyük devletler bile şimdiye kadar tünel konusuna bir çözüm bulamadılar” dedi.
Kaynaklar, işgal ordusunun son savaşta kara harekatı girişimine de değinerek bunun nasıl bir fayda sağladığını sordu.
Son savaşta tünelleri çok etkin bir şekilde kullanan El-Kassam Tugayları bir yandan düşmanın ilerlemesini engellerken, diğer yandan da bu tüneller mücahitlerin düşman saflarının arkasına geçip düşmanla çatışmasına ve birkaç askeri esir almasına vesile oldu.