Hamas'tan Protesto Çağrısı

Hamas'tan Protesto Çağrısı

Siyonist işgalciler, Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskın ve ihlaller nedeniyle protesto edilecek.

Filistin İslami Direniş Hareketi-Hamas, Filistin halkını bugün (31 Temmuz Cuma) Mescid-i Aksa'ya destek amacıyla Cuma namazının ardından, Filistin'in tüm köylerinde ve kentlerinde düzenlenecek "Öfke Cuması" gösterilerine kalabalık bir şekilde katılmaya davet etti.

Hamas Hareketi sözcülerinden Abdurrahman Şedid, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sabitelerine sarılan ve tüm gücüyle topraklarını ve kutsal değerlerini savunan Filistin halkını selamladı.

Batı Yaka'da, Kudüs'te, 1948'de işgal edilen topraklarda ve kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde işgale karşı direnişlerini sürdüren Filistinlilerin fedakârlıklarına övgüde bulunan Hamas Hareketi, bugün düzenlenecek gösterilerin Filistin halkını ve kutsal değerlerini hedef alan işgalciye karşı yapılması gereken en basit bir görev olduğunu açıkladı..

Hamas milletvekillerinden Şeyh Hasan Yusuf da, Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlara ve ihlallerine karşı yapılacak "Öfke Cuması" gösterilerinin önemine dikkat çekerek, Filistinlilerden gösterilere katılmalarını istedi.

/Filistin Enformasyon Merkezi