Hamas'tan Mısır'daki DavanınÇekilmesine ilk Tepki

Hamas'tan Mısır'daki DavanınÇekilmesine ilk Tepki

Hamas, Mısır'da Hamas'ın'' terör örgütü'' olarak tanınması için açılan davadan feragat edilmesini olumlu karşıladı

Hamas, Mısır'da haklarında 'terör örgütleri listesine alınması' talebiyle açılan davadan vazgeçilmesini "olumlu ve önemli gelişme" olarak nitelendirdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır'da, Hamas'ın 'terör örgütleri listesine alınması' talebiyle açılan davadan vazgeçilmesi olumlu ve önemli bir gelişmedir" dedi.

Mısır-Hamas arasındaki "gerginlik durumu"nun artık aşılması gerektiğini belirten Zuhri, "Bu karar, doğru yönde atılmış bir adım ve bunun Mısır ve Hamas arasındaki ilişkilere olumlu yansıması için ümitliyiz" diye konuştu.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, 28 Şubat'ta Hamas'ın "terör örgütü" olarak kabul edilmesi yönünde karar almıştı. Aynı mahkeme 31 Ocak'ta da hareketin silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkında benzer bir hüküm vermişti. "Devlet Davaları Kurulu"nun temyiz talebini değerlendiren mahkeme, dün davanın 28 Mart'ta yeniden görülmesine karar vermişti.

Hamas'ın "terör örgütleri listesine alınması" talebiyle geçen yıl dava açan avukat Semir Sabri, yaptığı yazılı açıklamada, "davadan feragat ettiğini" duyurmuştu.