Hamas'tan Lübnan'a ''Kudüs'' Çıkarması

Hamas'tan Lübnan'a ''Kudüs'' Çıkarması

Hamas Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki Hamas heyeti Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşerek, Amerika Başkanı Trump’ın Kudüs kararını ele aldılar.

Hamas Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki Hamas heyeti Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşerek, Amerika Başkanı Trump’ın Kudüs kararını ele aldılar. Görüşmede her iki taraf da kararı tanımadıklarını ifade etti.


Berri’yi ziyaret eden Hamas heyetinde Musa Ebu Merzuk’un yanında, hareketin Siyasi Birimi üyesi Mahir Salah, İzzet Er-Reşak, Husam Bedran, Hamas’ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke ve Hamas lideri Ahmed Abdulhadi yer aldı.


Görüşmeyle ilgili bilgi veren Musa Ebu Merzuk “Başkan Berri’den daha önce olduğu gibi Kudüs konusunda ilkeli bir tutum gördük” dedi.


İki taraf Kudüs’ün Müslümanların ve Arapların siyasi kıblesi olduğu ve buranın bütün İslam ümmeti gibi Hıristiyanların da başkenti olduğu, Kudüs’ün daha önce olduğu gibi yerinde duracağını ve İsrail’in başkenti olamayacağını, İsrail’i asla tanımayacakları gibi Kudüs’ü de onun başkenti olarak tanımayacaklarını vurguladılar.


Hamas heyeti Lübnanlı Meclis Başkanı’yla Lübnan’da yaşayan Filistinli mültecilerin durumunu da ele alarak, Filistinliler olarak Lübnan’ın güvenliğini ve huzurunu önemsediklerini ifade ettiler.

 


Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi